Kakemenn og sledetur

Juletradisjoner altså. Det er ikke lenge siden vi hadde julebakedag i Bø, og helga som var  ble fylt med juletradisjoner og gode minner hos mine foreldre. Tidlig lørdag morgen dro vi mot Ulefoss, med forklær og bakehatt i kofferten, klare for   å lage julekaker.

Hvite kakemenn ble kjevla ut, stekt og mala, og potetsmelstopper ble trilla og klemt med gaffel. Og et pepperkakehus ble flott pynta av Miriam.

<3

(Legg merke til julelenkene i taket bak oss)

I helgja var det også julemarked på Ulefoss, og selv med mange minusgrader tok vi oss en tur. Jakob sov i vogna hele tiden, men jeg og Miriam, mamma og pappa kjørte hest og vogn, hørte korpset spille julemusikk og kikka rundt i alle bodene.

Jakob sørga for å kvalitetssikre julekakdeigen. Litt juleverksted fikk vi også til. Miriam laga kurver til alle sammen vi fikk fylt med godteri, og sammen laga vi ei lang glanspapirlenke som ble hengt opp i stua.

Juleforberedelser altså, det er så koselig med slike tradisjoner! De fleste julegavene er pakka inn, og i dag er planen å få opp litt mer pynt i leiligheten her hjemme. Så kan jula bare komme =)

Hvordan har din helg vært?

Husk å melde deg på denne ukens giveaway- klikk HER for å komme rett til innlegget!

 

12 Comments:

 1. Juletradisjoner er de beste! Vi har ikke så mye tradisjoner i de andre høytidene. Men jul.. der går vi all in!

 2. Så hyggelige bilder! Vi har ikke mange men noen tradisjoner får vi til. Pepperkaker er viktigst, visstnok!

 3. Jeg elsker kakekællær! Det er det beste jeg vet å spise i jula? Bakte pepperkaker med Sanne på søndag. Vi pleier ellers å dra på julemarkedet i Spikersuppa, men i år blir det med en god venninne istedet for barna.

 4. Julen handler for meg om tradisjoner og egne barndomsminner.
  Her bakes pepperkaker – de 6 andre slagene kjøpes eler bestilles fra familiemedlem.
  Pakkekalenderen er et (koselig) must til alle 5!
  Og ikke minst : kvalitetstid med familien!

 5. Herlehet så skjønne barn du har!! SMELT! Jeg har mange tradisjoner fra jeg var barn som jeg ønsker å føre videre til barna mine. I mange år har jeg ikke tatt det så nøye siden jeg ikke har hatt barn selv. Men i år er første jula som dattera mi skjønner mer av det som foregår, så jeg starter i år litt i det små med pakkekalender og julestrømpe iallefall. Så håper jeg at jeg skal rekke å få laget et pepperkakehus sammen med henne. Jeg håper også vi får til fast å dra ut og hugge treet selv. Men i år som jeg har babyer, så tror jeg det får bli besteforeldrene sin oppgave. Julepyntet hus er selvsagt, men i advent er det bare litt adventspynt. Jula kommer mer fram de siste dagene før julaften. Det er viktig for meg.

 6. Så koselig dere gjør det! Slike lenker er jo obligatoriske! Får slike hvert år av barna. Det er jo bra, for de blir jo fort ødelagte 🙂

Legg inn en kommentar