Oppskrift: Julemakroner med honningkrem

Etter veldig lang tid siden forrige oppskrift, kommer det i kveld en oppskrift på makroner. Siden det snart er jul har disse fått julepynt, og de fleste har blitt pakket i små bokser og gitt vekk til fine folk i nærheten som fortjener det. Denne gangen er det vaniljemakroner med honningsmørkrem som er laget:

ca 18-20 makroner:

75 g eggehvite, 100 g sukker, 90 g finmalt mandelmel, 100 g melis, 1 krm vaniljefrø (jeg brukte tørka)

Stivpisk eggehvitene og ha i sukkeret til du får fin, tjukk marengs. Sikt i melis og mandelmel og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Massen skal være tjukk, men flyte bittelitt ut – ca 50 vendinger med slikkepotten. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut ca 40 små sirkler på et bakepapirkledt steikebrett. Dersom du vil ha på sukkerpeler/annen pynt, legges det på nå. La makronene stå å tørke minst 30 minutter, eller til de har fått ei tørr hinne på toppen. Steikes på 150*c i ca 10 minutter.

Smørkrem med honning: (Dette ble for mye krem til mine 18 makroner, jeg kunne fin halvert oppskrifta)

60 g smør, ca 100 g melis, 1 ss honning

Pisk alt til en luftig smørkrem.

Når makronene er ferdig stekt og avkjølt, snus halvparten av makronene slik at de ligger med bunnen opp. Ha litt honningsmørkrem på hver (enten med sprøytepose og rund tip, eller med kniv/skje), og legg en annen halvdel oppå. Vips er makronene ferdige!

Fra Stickerapp.no har jeg fått min egen logo trykket opp som klistremerker i ulike størrelser! Det er helt supert å sette på barkverk når jeg gir bort eller baker på bestilling, så er det kanskje lettere for folk å huske Monicake. Klistremerker har jeg bestilt herfra flere ganger før, men nå er de altså tilpassa muffinsesker, makronbokser og noen små til å feste på pikekyss-kremmerhus. I tillegg matcher de visittkorta jeg har fått meg. Min erfaring er at klistremerkene er enkle å lage, rimelige, sitter godt og de er raske med å sende. Dersom du vil bestille kan du bruke koden 20MONICABJ for å få 20% på kjøpet.

mmmmmmmmMakroner <3

13 Comments:

  1. Hmm, kanskje jeg skulle prøve slike som en av julekakene i år…

  2. Jeg har forsøkt meg på makroner, uten hell. Ble bare kliss,- det her så godt ut.

  3. De så kjempegode ut! Har aldri lagde makroner før faktisk!

  4. Dette har jeg enda ikke forsøkt meg på…. men ser veldig godt ut!!!

  5. Åååå, herlig! Nå også julepyntet, vet du. Klistremerker og visittkort gjør seg bra altså.

  6. Pingback: Vi er i rute.. – Livet i Casa Didriksen

Legg inn en kommentar