Oppskrift: Drømmerull «uten alt»

Årets første oppskrift, vær så god! Etter jula med søtt og julekaker og brus nesten hver dag, var jeg rett og slett så lei av søtt at bakinga har stått i andre rekke. Men nå er jeg tilbake og tester nye gode oppskrifter, og med en bursdag rett rundt hjørnet, blir det litt baking denna uka.

I helgja fikk jeg endelig somla med til å teste ut drømmerull uten egg! Denne rullekaka er supergod, og jeg har tidligere lagt ut «vanlig versjon» på drømmerull. Kaka er naturlig glutenfri, og denne gangen er den altså uten egg og melk også, altså vegansk. Kaka går superfort å lage, og den går raskt å spise også, for den er supergod! Vi som kan spise «vanlige kaker», vi merka ikke forskjell på den vanlige og denne.

Oppskrifta er fra svigermors matblogg UTEN ALT.

Til ei form på ca 25cmx35cm trenger du:

6ss vann + 3 ts «no egg» (vispes sammen), 90g sukker, 50 g potetmel, 1 liten ts bakepulver, 1,5 ss kakao

Sett ovnen på 180*c. Bland sammen vann og «no egg»-pulver. Pisk no-egg med sukker til det blir luftig. Det får ikke samme konsistens som eggedosis, men det skal boble godt i blandinga. Sikt i det tørre og vend dette forsiktig inn med slikkepott. Ha bakepapir i ei lita form, ca 25cmX35cm, for bre røra utover i et tynt lag. Steikes i 8-10 minutter på 180*c.
Mens kaka steiker lager du smørkremen. Til den trenger du:
1/2 ss vann + 1 ts «no egg» (blandes sammen), 100 g smør, 120 g melis, 2 ts vaniljesukker

Pisk sammen alt med miksmaster og ha klart til kaka skal smøres. Her kan du tilsette frø fra en vaniljestang, litt sitronsaft eller annet dersom du ønsker smak på kremen. Det blir mer krem enn du trenger til kaka, så du kan fint ta vekk 1-2ss ferdig krem før den smøres på. Prøv deg fram.

Legg matpapir litt større enn kakeforma på en benk og strø over godt med sukker. Når kaka er ferdig stekt hvelves den over det sukrede matpapiret og legg så kakeforma over. Det må gjøres for at kaka skal holde på fuktigheten, helt til kaka er avkjølt. Smør så på ønsket mengde smørkrem. Rull så kaka sammen fra kortenden – selv om det ikke er egg i kaka er ikke det noe problem, kaka sprekker ikke!

Så er det bare å legge kaka på et fat og servere =)

Følg gjerne bakesiden min Monicake på facebook eller på Instagram: @sweet_monicake

Hva er din favorittkake?

7 Comments:

  1. Nå fikk jeg lyst på rullekake, det er så lenge siden jeg har spist!

    Takk for inspirasjon!

  2. God kake 🙂

  3. Nam! Jeg fikk også veeeelig lyst på rullekake! #barndsomsminner!

  4. Den så kjempegod ut! 🙂 Rullekake er det lenge siden jeg har spist, men det var faktisk en av yndlingskakene mine før… Hmmm… 🙂

Legg inn en kommentar