Oppskrift: Mørke sjokoladekjeks

Sjokoladekjeks med kakao, smelta sjokolade og hakka sjokolade. Nevnte jeg at disse smaker sjokolade? Er du glad i mørk sjokolade, er dette kjeksa for deg. Jeg har helt fra jeg var lita likt kokesjokolade bedre enn lys sjokolade, og da jeg fant oppskrifta på disse måtte jeg jo bare lagre den. Nå har jeg somla meg til å lage den, og de skal snart lages igjen, det er sikkert! For hvem er det vel som ikke liker cookies med sjokolade?

Du trenger:

1 dl eggehviter (= 3 eggehviter), 200 g kokesjokolade, 5 dl melis, 1,2 dl kakaopulver, 2 ss maizena

Jeg laget halv porsjon og fikk 11 cookies ut av den. Disse er naturlig gluten-og melkefrie!

Legg 1 dl melis i en flat skål, og sett denne til side!

Pisk eggehvitene stive, og ha i ca 1 dl av melisen til det blir marengs. Ha i 3 dl melis, kakaopulver og maizena. Pisk dette inn til sjokolademarengs. Smelt halvparten av sjokoladen: Jeg brukte micro og rørte hvert 20. sekund til alt var smelta. Hakk resten av sjokoladen – jeg liker best en blanding av store og små biter, men det velger du selv. Vend inn både den smelta og den hakka sjokoladen med slikkepott.

La deigen stå noen minutter til den blir litt hardere/tjukkere. Men skal kunne trille kuler av den. Legg en stor teskje med deig i melisen og dekk hele før du triller den til ei kule og legger på et bakepapirkledt steikebrett. Legg maks 12 på hvert brett, sa disse flyter ut under steiking.

Steikes i ca 10-12 minutter på 180*.
Jeg tok de ut etter 9 minutter, da jeg har en sterk ovn og liker cookies mjuke i midten.

Helt utrolig gode! Og vil du ha de mildere, bruker du bare en lys kokesjokolade. Jeg har ikke prøvd (enda) men kanskje kan du bytte halvparten av kakaopulveret med sjokoladepulver i stedet.

Både naboer og andre venner har prøvesmakt og lika disse, og er du glad i sjokolade, bør du prøve du også!

Følg gjerne facebooksiden til bloggen Monicas liv eller bakesiden min Monicake for flere matinnlegg!

3 Comments:

  1. Du får alt til å høres så lett ut!

    Og de så kjempegode ut!!!

  2. ???
    Der fristet du meg, Monica! Nam, nam! Disse ser riktig så lekre ut!

Legg inn en kommentar