Oppskrift: Angel Food Cake

Hva gjør DU med eggehvitene dersom du bare har brukt eggeplomme i bakst eller mat? Jeg liker ikke å hive mat, og for å få brukt opp rester, har jeg notert ned noen oppskrifter som bare inneholder eggehviter og noen som bare inneholder eggeplommer. I dag har jeg laga ei eggehvitekake som heter angel food cake, som blir nesten helt hvit nettopp på grunn av alle eggehvitene.

Du trenger:

185 ml eggehvite, 1 ts sitronsaft, 150 g sukker, 75 g mel, 1 ts vaniljesukker

185 ml eggehvite er ca 5 eggehviter, men mål opp nøyaktig, det er viktig for godt resultat. 

Pisk eggehvitene stive. Ha i ca halvparten av sukkeret og sitronsafta og pisk dette til en tjukk marengs. Sikt inn mel, vaniljesukker og resten av sukkeret og vend dette forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn du må, lufta i marengsen må bestå. Smør en springform ca 22 cm og ha i røra. Et tips kan være å ha sør/olje/formfett langs sidene og sette opp bakepapir/mellomleggspapir langs sidene. Da hever kaka med papiret.

Steik kaka i ca 20-25 minutter på 160*c.

Dryss over melis eller lag en enkel melisglasur. Kaka er best når den er fersk. Du kan fint pynte med ekte blomster som jeg har gjort her, men husk å pakke inn stilten i plastfolie for å unngå blomstersaft i kaka.

Følg gjerne kakesiden min Monicake eller bloggens facbookside Monicas liv!

4 Comments:

 1. Er det denne de også kaller «sølvkake» mon tro?

  Er den litt sånn krispy?

  • Nesten! Gullkake har i tillegg matfløte i seg, ellers er det så og si samme oppskrift =) Denne er litt lettere i konsistensen, nesten som sukkerbrød. Men denne inneholder ikke fett, da det verken er smør, fløte eller eggeplommer i den =)

 2. Wow! Den så skikkelig lekker ut, Monica!
  Du er flink!
  Og tommel opp for ikke å kaste noe!

  • Takk =)
   Og dette er jo egentlig «bare» et slags sukkerbrød med sikta melis over =)
   Vil helst ikke hive noe, så er veldig kjekt med oppskrifter så man får brukt opp litt ingredienser =)

Legg inn en kommentar