Vannkopper + gravid = ikke gøy!

Så slapp jeg ikke unna likevel. 20 uker gravid, allerede dårlig i svangerskapet og så fikk jeg jammen vannkopper samme dagen som jeg fikk utdelt eksamen. I dag er det 15 dager siden, og enda sitter det i kroppen. La meg ta deg med tilbake 15 dager:

Den 14 februar delte jeg et blogginnlegg der jeg oppfordret til å ta vaksine dersom du var voksen og ikke hadde hatt vannkopper som barn. Siden både Miriam og Jakob hadde hatt/hadde vannkopper, var jeg hos mine foreldre for å unnegå å bli smitta. Samme kveld fikk jeg hodepine og 39 i feber.  I løpet av natta fikk jeg frostrier og morgenen etter var jeg helt utslått, med hodepine, vondt i nakke og rygg og feberen var like høy. Mot kvelden dukket de første prikkene opp, og etter samtale med legevakta på sjukehuset skulle jeg se det an til dagen etter.

Bildet øverst er tatt et døgn etter at det virkelig starta. Da hadde jeg over 100 væskefylte blemmer i ansiktet og over 70 bare på en ene puppen… For ikke å glemme magen, og ryggen som dere ser her.

Morgenen etter var bryst, mage og rygg dekket, og en tur til legen kunne bekrefte at jeg hadde vannkopper. Når man er voksen blir man vanligvis mye sjukere enn som barn, og som gravid får man ekstra oppfølging. Jeg ble kjørt ti sjukehuset i Skien for en masse blodprøver, gynekologisk undersøkelse av babyen i magen, radiologisk undersøkelse av lungene og en masse legeundersøkelser på isolat. Jeg fikk komme hjem igjen samme kveld, med beskjed om å ta en del tabletter den neste uka. Og med en del tabletter mener jeg 13 stk om dagen…

De neste 4 døgna lå jeg i senga, med feber, og så store smerter i kroppen som jeg knapt har hatt før. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg heller vil ha fødselssmerter et døgn enn å ligge fire døgn som jeg gjorde… Jeg fikk også vannkopper innvendig, så særlig ører, halsen og undersiden av øyelokka ar ille og jeg fikk i meg lite mat. 6 dager etter at feberen startet klarte jeg å sitte oppreist nok timer til å begynne på eksamen, for samme hvor vondt jeg hadde er staheten sterkere… Med to dagers ekstra tid pga akutt sjukdom klarte jeg å få levert!

Smertene i kroppen kjenner jeg fortsatt litt til, men klarer meg nå med 1 paracet om dagen. Jeg hadde aldri trodd man kunne bli så sjuk av en barnesjukdom, så er du blant de som ikke har hatt vannkopper som barn ønsker jeg å oppfordre igjen – ta vaksine og slipp flere uker i voldsomme smerter!

På facebooksiden Monicas liv kan du følge med videre!

9 Comments:

 1. Stakkars menneske! Mamma fikk vannkopper som voksen og hun hadde også heller tatt en fødsel. Grusomt! Men en stayer er du virkelig som klarte både vannkopper OG eksamen.
  En god og varm klem fra meg til deg.

 2. Huff, hørtes ikke godt ut ?? godt å høre Du er på bedringens vei ❤️

 3. uff, så glad jeg ble ferdig med det som barn.. god bedring videre 🙂

 4. Au shit, det høres vondt ut!! Jeg hadde vannkopper når jeg var 13, så jeg var vel litt sånn både stor og liten på en gang. Husker bare utslettet, egentlig, og at jeg var skikkelig sliten. Godt å høre at de tok vare på deg og at du føler deg bedre!

 5. Au, au! Og all sympati og gode klemmer til deg! Det der misunner jeg deg overhodet ikke, Monica!
  Du fikk det på verste tenkelig tide nå som du er gravid igjen.
  Godt å høre du er på bedringens vei!

  Mange gode klemmer!

 6. Jeg kan ikke huske jeg hadde vannkopper, mest sannsynlig var jeg en av de heldige som bare fikk en prikk i nakken….. men all sympati til deg og ikke minst skryt: Hurra for levert eksamen!

Legg inn en kommentar