Oppskrift: Rullekake med mønster

Rullekaker har jeg delt flere ulike oppskrifter på før, og det er ikke uten grunn. Disse kan lages i alle smaker, vanlige og allergivennlige og i ulike farger og sammensetninger. Dessuten er de så enkle å lage at selv store barn klarer dette aleine.

Denne gangen er det ei helt vanlig rullekake jeg har laga, med bringebærsyltetøy inni, men jeg viser dere hvordan dere enkelt kan lage et stilig mønster på utsiden av kaka! Rullekke er ei kake det er enkelt » å slenge sammen» da det ike tar lang til. JEg tror jeg brukte maks 40 minutter inkludert å ta bilder underveis.

Ingredienser:

4 egg, 8 ss sukker, 12 ss mel, evt 1/2 ts bakepulver, konditorfarge (gelèfarge gir best resultat)

syltetøy og litt sukker til fyll og pynt

Dette er en sukkerbrødoppskrift der jeg tar utgangspunkt i 2 ss sukker, 3 ss mel pr egg. Jeg baker denne kaka både med hvetemel og med potetmel. Dersom du baker med potetmel blir kaka glutenfri. Jeg bruker helst kjøpesyltetøy i kaka, da den ikke flyter utover kantene eller trekker for mye inn i kaka.

Ønsker du å lage rullekake uten egg, gluten og/eller melk er DRØMMRULL en fantastisk god rullekake!

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker og sikt så i melet. Du trenger ikke bakepulver dersom du har piska en veldig stiv eggedosis, men velger du å ha det i, er det ekstra viktig å sikte det i slik at bakepulveret fordeler seg i røra. Ta så av 2-3 ss med røre i et glass og bre resten av røra utover en bakepapirkledt langpanne.

I glasset du hadde i noen ss med røre, har du i litt konditorfarge og rører rundt til røra får en jevn farge. Ha røra i en sprøytepose/brødpose eller slikt, klippet lite hull i et hjørne og sprøyt ut ønsket mønster. Over ser dere to eksempler jeg ar laga.

Kaka steikes på 160*C i 7-10 minutter, avhengig av ovn.

Mens kaka steiker tar du et reint koppehåndkle eller bakepapir og legger på benken (bilde 1). Strø på 2-4 ss sukker jevn utover og finn fram ønsker syltetøy. Når kaka er ferdig stekt hvelves den oppa sukkeret slik at den mønstrede delen ligger ned mot sukkeret. Dersom bakepapiret er litt vanskelig å dra av kan et tips være å pensle bakepapiret med litt kaldt vann, da slipper det lettere (bilde 2). Nå skal syltetøyet på. Mengden bestemmer du selv, men ca 5-6 ss syltetøy bør holde til å få dekket hele kaka i et tynt lag. Når man ruller, begynn i den ene kortenden, og stram god med koppehåndkle/bakepapiret slik at rullen får en fin fasong.

Dersom jeg bruker koppehåndkle når jeg ruller sammen, lar jeg kaka ligge litt innpakka i håndkle til den er avkjølt. OBS: ikke la den ligge for lenge, da klistrer den seg fast! Med bakepapir kan du bare legge den rett på fat, men husk å dekke den til, da rullekake (uten kakao) er ei kake som fort blir tørr. Jeg glemte å ta bilde av det ferdige resultatet med den grønnrutede kaka (som matcher koppehåndkle 😛 ), men når kaka er lagt på fat, er det bare å invitere og vips, har du en enkel og god kake.

Følg gjerne bakesiden min Monicake, der kan du bestille kaker, bla i album eller få enda flere oppskrifter
bloggens facebookside Monicas liv

Er du glad i å bake?

6 Comments:

  1. Jeg fikk tre glass syltetøy da jeg passet Ludde sist, nå ser jeg hva jeg kan bruke det til! TAKK!!!

  2. Nam, nam, nam!
    Monica, denne kaken ser såååå digg ut! Husker jeg fikk såååå lyst på den da jeg så bildet på face igår! Lysten ble ikke akkurat mindre idag!

    Idag har jeg en gutt med vondt i magen hjemme, men senere i uken skal jeg lage denne med guttene! Har allerede notert oppskriften din!

    Anja, om du lager – så kommer jeg å smaker!

  3. Pingback: Her kommer svaret på hvorfor det var egg utover hele gulvet i morges! Jo flere kokker, jo mere søl? (Med en stjålet oppskrift på rullekake!) | FruBevers hverdag – som daglig leder i fam. Omre Jakobsen

  4. Pingback: Rullekake og voksenpoeng, er du ikke enig?

Legg inn en kommentar