Gravidoppdatering: uke 24

Uke 24 er her, og en stor milepæl er nådd! I et svangerskap er det fire milepæler man snakker om, 12 uker, 23/24 uker, 28 uker og 32 uker. Nå har jeg endelig kommet så langt at skulle noe skje nå, vil det settes i gang livreddende tiltak for babyen. Ikke at jeg tror det skjer noe snart, men det er en trygghet å vite.

Formen er ikke på topp for tiden, men hver dag gledes det over alt liv og den voksende magen som minner oss på at vi er en dag nærmere å møte lillesøster!

 

Termindato: 02.07.18

Svangerskapsstatus: 24+1 uker

Formen: Formen er ikke spesielt god. Jeg er litt for og i mot om jeg skal dele alt som skjer I svangerskapet her, litt fordi det er privat, men samtidig er det en mate å få ned alle tanker på. I det minste er alle plager etter vannkopper vekk da =) Siden sist ha jeg vært 3 dager på sjukehus og hatt 4 ultralyder. Jeg skal fortsette med tett oppfølging da noen av utfordringene I svangerskapet utgjør en risiko for tidlig fødsel.
Prøver likevel å tenke at det kunne alltids vært verre, jeg har ikke de “vanlige” svangerskapsplagene som kvalme, bekkenløsning og slikt.

Babyen: babyverden sier ca 650g, ca 29 cm lang, men forrige ukes ultralyd (23 svangerskapsuke) sa at ho allerede veier over 700 g. Ørene utvikles bedre, noe som gjør at barnets balance stadig blir bedre. Lungene er I gang med utviklinga, men klarer ikke å puste på egenhånd ennå.

Liv i magen: Masse! Spesielt mye når jeg ligger på ryggen eller noen minutter etter at jeg har drukket noe kaldt eller søtt.

Kjønn på baby: Jente <3

Ukens cravings: Endelig har matlysta kommet, etter 23 uker “uten å ha spist noe”. Er dessverre mest glad ting some r søtt, så det går mye I honing på brødskiva.

Nattesøvn: Jeg våkner mye av vonde kynnere! Jeg drømmer fortsatt ofte at jeg føder, det var visst helt vanlig på denne tiden av svangerskapet fikk jeg høre.

Graviditetshumør: Jeg prøver å holde humøret oppe ved å gjøre ting jeg liker. Men så mange utfordringer som det har vært I dette svangerskapet gjør vi vårt beste for å holde humøret oppe, selv om redselen for at noe skal skje er der.

Vektøkning: ca 4,5 kg totalt

Tanker rundt fødselen: Jeg gleder meg til selve fødselen, jeg har bare gode minner fra de to forrige. Jeg håper bare det er mange uker til!

Følg gjerne Monicas liv for flere oppdateringer!

 

 

9 Comments:

 1. Jeg er så glad du føler deg litt bedre, håper du får en skikkelig boost på slutten her!

 2. Så bra det er flere som har fine opplevelser fra fødsel! Det har jeg også.
  Ta gjerne en tur innom min nå som jeg har spørsmålsrunde <3
  Ha en fin søndag!

 3. Etter en fødsel i 24+4 har dette vært min milepæl i de to siste svangerskapene, gratulerer med å ha kommet så langt ?

  • Oi! det er forståelig! Gikk det bra? Jeg håper å gå til uke 34…

   • Ja etter å ha blitt født så tidlig så må man vel kunne si det, litt senskader som konsentrasjonsvansker og kanskje ett dårligere språk enn jevnaldrende, men tror det er noe som kan rette seg. Hun er 13 nå…

 4. Hurra dor at du har nådd uke 24. Jeg håper alt lille jenta holder seg inne i mange uker til enda ?
  Håper formen bare blir bedre og bedre! Enig med deg, jeg gleder meg masse til fødsel igjen. #elskeråføde!

  Jeg syns det er koselig å følge deg og magen ??

 5. Vi håper på det – minst 10 uker til! =)
  Takk for det <3
  Koselig at du kikker innom og legger igjen en kommentar, det setter jeg pris på <3

Legg inn en kommentar