Oppskrift: Sjokoladekake <3

Har du opplevd at du har testa ut en ny kakeoppskrift, og resultatet er så bra at 4 dager seinere er to hele kaker spist opp? Dette er en slik kake. Endelig har matlysta kommet tilbake etter at jeg «nesten ikke spiste» de første 23 ukene i svangerskapet, og i forrige uke bare MÅTTE jeg ha sjokoladekake! Jeg fant oppskrift på denne, som også var uten egg og melk, og slang den raskt sammen.
Kaka ble borte på kort tid, og i går laget jeg en ny kake til et møte. Igjen er kaka nesten tom, så denne er god, enten du er allergiker eller ei.

Til ei kake i 24 cm form trenger du:

3 dl sukker, 5 dl mel, 2 ss kakao, 3 ts vaniljesukker, 2 ts bakepulver, 1 dl smelta melkefri margarin, 2 dl eplejuice (evt plantemelk), 1 dl vann

Da denne er laget med plantebasert margarin og uten egg er den det man kaller vegansk. Jeg har dessuten brukt glutenfritt mel (semper fin mix), og den er uten nøtter og soya. I orginaloppskrifta står det hvetemel.

Bland sammen alt det tørre i en bolle og bland godt. Ha i det våte mens du pisker godt. Røra blir ganske tynn, og eplejuicen gjør den saftig. Smør ei 24 cm springform og ha bakepapir langs bunnen. Et tips er å lagge mellomleggspapir langs kanten, da hever kaka fint med kantene på forma. Steikes på 175*C i 30 minutter. I originaloppskrifta står det at steiketiden er 40-50 minutter, men sjekk den etter en halvtime!

Mens kaka steiker, lages den gode glasuren.

50 g melkefri margarin, 150 g melis, 2 ss kakaopulver, 3 ss sterk kaffe.

Pisk sammen smør og melis til det blir luftig. Tilsett kakaoen og bland godt inn. Til slutt spes den ut med varm, sterk kaffe.

Jeg la på glasuren mens kaka var lunka, slik at noe av glasuren trakk ned i kaka og holdt den saftig. I følge allergikeren i huset er det den beste sjokoladekaka han har smakt siden allergiene dukka opp, og ei venninne som spiser plantebasert, testa den både på dag 2 og 4 og synes den er fantastisk!

Så hiv deg rundt og test ut – kaka er supergod!

Følg gjerne bakesiden min Monicake og bloggens facebookside Monicas liv!

Hva er din favorittkake?

6 Comments:

  1. Åh, du frister altså!!!!

  2. Åh denne så herlig god ut! Trur jeg får spørre gutta ut om dem vil prøve denne eller rullekaken k helga:) eller kanskje vi må gå for begge da rullekake har fått litt av et rykte på seg

    • Hehe ja har skjønt det sånn =) begge deler er gode, men jeg må si jeg slår et slag for sjokoladekaka =) Eller alt med sjokolade egentlig… 😉

  3. Altså, den der så for god ut! Du inspirerer <3
    God helg!

Legg inn en kommentar