Oppskrift: Påske-pikekyss

Pikekyss er noe jeg til stadighet lager, og nå som det nærmer seg påske er det jo gøy å lage noe påskeinspirert! Disse delte jeg oppsrkift på for flere år siden, men for både gamle og nye følgere kan det jo være artig å se og la seg inspirere av på nytt. De er like gode som vanlige pikekyss, og når de ser ut som kyllinger skal jeg love deg de blir en hit hos barna!

Og du – ønsker du å lage dem eggefri/veganske kan du bruke DENNE oppskrifta.

Til ca 20 påskekyllinger trenger du:
3 eggehviter, 100g sukker, sprøytepose + tipper, konditorfarge
(Jeg har brukt gelefarge fra Wilton, rød, gul og sort)

Pisk eggehvitene stive og ha i sukkeret. Pisk lenge, gjerne 10min. Da får du en fluffy, stiv masse uten sukkerkorn i.

Ta et par ts med marengs i en liten kopp og farg sort, til øynene. Ta 3-4 ss marengs i en litt større kopp og farg rødt, til hanekam og nebb. Resten av massen farger du med gul konditorfarge, det skal bli selve kyllingen. Jeg foretrekker geléfarger, da trenger man ikke å tilsette mye farge.

Fordel marengsen i sprøyteposer. Til den gule har jeg brukt tippen Wilton 1M (stor stjerne), og til den røde har jeg brukt en liten stjerne. Den sorte marengsen har jeg bare puttet i en liten brødpose og klippet et lite hull, siden den kun skal til øynene.

Lag først kroppen ved å sprøyte ut en stor gul topp. Sprøyt en liten hale bak, og en liten vinge på hver side ved å klemme ut en liten del av marengsen, om på bildet over. Sprøyt så på tre røde topper øverst til hanekam, og en liten topp til nebb. Til slutt sprøyter du på to små, sorte øyne.

Tørkes på 90*c i ca 1,5 – 2 timer. Skru av ovnen, og la marengsen stå i ovnen til den har blitt kald. Oppbevares i en tett boks til de spises.

Er du glad i marengs? Hva synes du om disse?

 

2 Comments:

  1. Det er så godt med pikekyss! Og disse var jo helt nydelige:)

  2. De var veldig fine!!!

    Hvor kjøper du sprøyteposene dine???

Legg inn en kommentar