I påska har det blitt litt baking igjen, og noe av det som har blitt laget flere ganger, er disse gulrotrundstykkene. Gulrøttene i dem gjør at de holder seg saftige i flere dager, og rundstykkene er enkle og trenger få ingredienser. Disse har som sagt blitt laget flere ganger, med små justeringer. Selv om alle har blitt gode, deler jeg i dag det som ble min favoritt av de ulike variantene.
Til 12 rundstykker trenger du:
400 g hvetemel, 100 g havregryn, 3,5 dl vann, 1/2 pk gjær, 100 g raspa gulrot
valmuefrø/sesamfrø til pynt
Sett ovnen på 50*c. Varm vannet til ca 37*c, dette måler du best ved å dryppe en dråpe på håndbaken din. Dersom du bruker fersk gjær, skal denne løyses i det lunka vannet. Tørrgjær kan has rett i melet. Bruk en kjøkkenmaskin og bland vann, mel, gjær og havregryn sammen til en deig. Skrell og rasp gulrota, mål opp 100g og ha dette i deigen. Elt godt, ca 5 minutter.
Skru av ovnen, og sett deigen inn i ovnen for heving i ca 45 minutter.
Deigen har nå hevet seg til mer enn det dobbelte. Bak ut deigen på ei rein flate med litt hvetemel. Del deigen i 12 like store stykker. Jeg veit en del pleier å veie hvert enkelt emne, men jeg tar det sånn cirka på øyemål. Etterhev rundstykkene i ca 30 minutter. Pensle rundstykkene med vann og ha over valmuefrø/sesamfrø om ønskelig. Steikes på 225*c i ca 15-20 minutter.
Ferske rundstykker med hjemmelaga syltetøy er noe av det beste å få til frokost eller kvelds! I skrivende stund venter jeg på at et brett med nettopp rundstykker skal bli klart til kvelds!
Følg gjerne facebooksiden Monicas liv og bakesiden min Monicake!
De der så veldig gode ut! Mon tro om man skulle prøvd seg på de til helga?
Det synes jeg høres ut som en god ide =)
Nam!
Jeg elsker gulrotbrød – så disse burde jeg også digge! Og som du sier, de hoder seg saftige!
Mon tro om jeg skal invitere meg på frokost til @lappeteppet i helgen om hun skal bake! ?
De ble knallgode =)
Gjør det 😉