Oppskrift: Gulrot-rundstykker

I påska har det blitt litt baking igjen, og noe av det som har blitt laget flere ganger, er disse gulrotrundstykkene. Gulrøttene i dem gjør at de holder seg saftige i flere dager, og rundstykkene er enkle og trenger få ingredienser. Disse har som sagt blitt laget flere ganger, med små justeringer. Selv om alle har blitt gode, deler jeg i dag det som ble min favoritt av de ulike variantene.

Til 12 rundstykker trenger du:

400 g hvetemel, 100 g havregryn, 3,5 dl vann, 1/2 pk gjær, 100 g raspa gulrot
valmuefrø/sesamfrø til pynt

Sett ovnen på 50*c. Varm vannet til ca 37*c, dette måler du best ved å dryppe en dråpe på håndbaken din. Dersom du bruker fersk gjær, skal denne løyses i det lunka vannet. Tørrgjær kan has rett i melet. Bruk en kjøkkenmaskin og bland vann, mel, gjær og havregryn sammen til en deig. Skrell og rasp gulrota, mål opp 100g og ha dette i deigen. Elt godt, ca 5 minutter.

Skru av ovnen, og sett deigen inn i ovnen for heving i ca 45 minutter.

Deigen har nå hevet seg til mer enn det dobbelte. Bak ut deigen på ei rein flate med litt hvetemel. Del deigen i 12 like store stykker. Jeg veit en del pleier å veie hvert enkelt emne, men jeg tar det sånn cirka på øyemål. Etterhev rundstykkene i ca 30 minutter. Pensle rundstykkene med vann og ha over valmuefrø/sesamfrø om ønskelig. Steikes på 225*c i ca 15-20 minutter.

Ferske rundstykker med hjemmelaga syltetøy er noe av det beste å få til frokost eller kvelds! I skrivende stund venter jeg på at et brett med nettopp rundstykker skal bli klart til kvelds!

Følg gjerne facebooksiden Monicas liv og bakesiden min Monicake!

4 Comments:

  1. De der så veldig gode ut! Mon tro om man skulle prøvd seg på de til helga?

  2. Nam!
    Jeg elsker gulrotbrød – så disse burde jeg også digge! Og som du sier, de hoder seg saftige!
    Mon tro om jeg skal invitere meg på frokost til @lappeteppet i helgen om hun skal bake! ?

Legg inn en kommentar