Gravidoppdatering: uke 28

6 måneder passert, og kun 3 små måneder igjen til termindatoen! Hallo – hvor ble tiden av? Jeg kan ikke skjønne at jeg allerede er i tredje trimester, for på en måte føler jeg at jeg akkurat fant ut at jeg var gravid! Hver enkelt uke har gått sakte, da dette svangerskapet har bydd på mange utfordringer, men samtidig har det gått kjempefort, og jeg har nå kommet til uke 28!

Uke 28 er en ny milepæl! Lungene øver seg på å puste til babyen skal ut av magen, og for meg der risikoen for for tidlig fødsel har vært høy, har jeg nå kommet så langt at jeg ikke trenger å flys til Rikshospitalet dersom noe skjer! Nå får jeg nemlig føde her i Telemark, enten lillesøster kommer for tidlig, eller holder seg inne til termin.

 

Termindato: 02.07.18

Svangerskapsstatus: 28+1 uker

Formen: Formen varierer, men jeg har hatt noen bedre dager nå! Halsbrann og neseblod daglig er jeg ganske vant med, så det er ikke store problemet akkurat. Jeg er fortsatt sjukemeldt og skal holde meg i ro, men har “bare” 3-4 kynnere i timen nå. Det verste er egentlig de kynnerene jeg våkner av på natta, de pleier å være ganske harde.

Jeg har hatt ukentlige sjekker av livmorhalsen, da det var i uke 28 livmorhalsen ble for kort i forrige svangerskap. Den er mindre enn den bør, men jeg får være hjemme så lenge jeg ikke bærer eller gjør tungt arbeide, ta medsinene (for å hindre tidlig fødsel), samt er på stadige kontroller.

Babyen: babyverden sier ca 1100g, ca 33,5 cm lang, men denne ukas ultralyd sa at ho allerede veier 1300 g! Sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen selv

Liv i magen: Det er fortsatt mye liv, men bare på samme side hele tiden. Hodet ligger nemlig så langt ned i bekkenet, at alle spark er rett rundt navlen

Kjønn på baby: Jente <3

Ukens cravings: Sjesser fortsatt mye på søtt, men prøver å unngå for mye av det. Ellers er makrell i tomat en favoritt.

Nattesøvn: Jeg våkner ofte flere ganger hver natt av sterke kynnere. Men nå er jeg hjemme om dagen og pusler med skolearbeid, så jeg tar meg tid til å sove ut på dagen om jeg trenger det.

Graviditetshumør: Bra! Siden formen har vært noe bedre den siste tiden, er det enda lettere å glede seg over svangerskapet og holde seg positiv. Gleder meg så til å treffe Lillesøster <3

Vektøkning: ca 8 kg totalt

Tanker rundt fødselen: Jeg gleder meg til selve fødselen, de to forrige har bare vært flotte. Jeg håper tredje fødsel går like fint!

Liker/likte du å gå gravid?

Følg gjerne med videre på facbooksiden Monicas liv !

6 Comments:

 1. Ja, og jeg elsker resultatene!

  Gratulerer med nok en milepæl. Håper hub holder seg inne i 3 mnd!

 2. Hurra for uke 28!
  Tiden flyr avgårde!

  Altså, dette svangerskapet mitt har gått unna på et blunk! Et knips, og nå kan jeg føde når som helst.
  Krysser fingrene for at hun blir mange uker til ??

  Ps, du har en kjempefin mage, Monica!

 3. Oh, the memories!! 🙂 Jeg kunne bare ligge på venstre side, for jeg fikk skambank om jeg snudde meg, hehe. Men wow, dette går fort, du er snart i mål allerede jo! 🙂

Legg inn en kommentar