Å ha med seg en liten hjelper når man tar bilder…

… det er ikke bare lett. De vil jo bare hjelpe til, og spør du meg, er det å ha med barna på kjøkkenet fra de er små veldig viktig!

Både jeg og Simon er interessert i mat og baking, og helt fra ungene har vært veldig små har de fått ta del i det som skjer på kjøkkenet. De har fått lov til å spise tidlig selv (under 1 år), lære seg bestikk, lære navnet på ingredienser, og få være med å bearbeide disse. De har derfor begge fått dele grønnsaker; først mjuke grønnsaker med plastkniv, deretter smørkniv, og nå får Miriam bruke «voksenkniv» dersom jeg står ved siden av og veileder.

Når det bakes får de være med å kakke egg, beregne og måle i både gram og desiliter, putte oppi og lære seg rekkefølgen på ting. Og med så mye allergier det er i slekta, veit Miriam godt hva pappa kan ha i kaka og ikke! Og så kommer det beste av alt – nemlig få smake på det vi lager! For det er det viktig at barna får være med på. Både rå, kokte og stekte grønnsaker og deiger.

Jeg tar nesten alltid bilder av det jeg baker. Det er ikke så lett for de små å måtte vente med å smake til bildene er tatt, og da jeg tok bilder av noen oreocupcakes jeg laga her om dagen, var Jakob (20 mnd) utålmodig etter å få smake. Hvordan resultatet ble kan du se under:

«kakaaa» = «skal bare smake litt på denna jeg mamma» 

«kakaa der» – «Jeg ser kaka er der, kan jeg få den nå?»

«KAKAAAAAA» = «gidder ikke vente lenger mamma , jeg legger handa oppi, så er du nødt til å gi meg den!»

Sånn kan det gå- og vil du få med deg mer baking og oppskrifter, kan du følge bakesiden min Monicake (der kan du også bestille kaker om du ønsker) eller bloggens facebookside Monicas liv.

11 Comments:

 1. Jeg har alltid latt barna være med og har rett og slett ikke tenkt at de ikke skal det 😀 Jeg digget egentlig det siste bildet <3

 2. Huff, jeg er max dårlig på å ta de med dessverre. Sanne vil gjerne hjelpe til, men ting går raskere når man gjør det selv. Utålmodig sjel, jeg.
  Heldigvis har de en farmor som baker med dem?

 3. Jeg inviterer alltid jentene med på kjøkkenet. Men de er faktisk veldig lite interessert, til min store fortvilelse. Men jeg fortsetter å invitere, det er viktig!

 4. Bildene ble helt perfekte, da! 🙂 Jeg baker så sjelden at det ikke er stort å ta henne med på, men det er fri tilgang der om noen gode (eller mindre gode) ideer skulle dukke opp. I går ble det servert grønn spaghetti. 🙂

  • Akkurat sånn hverdagen er 😉
   Grønn spaghetti høres fantastisk ut, da har ho fått utfolde seg kreativt, og det er det viktigste i læringsprosessen =)

   • Jepp, Jeg setter kreativitet høyt. Og denne ungen har vært kreativ over hele veggseksjonen og, når ho var mindre, hehe. Jeg har ikke hatt hjerte til å male over det. 🙂

 5. Samme her, alle fire guttene har vært med på kjøkkenet fra tidlig. Når de alle skal være med samtidig, må de også lære seg å vente på sin tur. Dessuten syns jeg de stadig blir flinkere til å gi f eks bollen for å røre, videre til nestemann, mye fortere nå som det alle får gjøre det samme.

  Det er ikke minst koselig, men også lærerikt å lære barna å delta på kjøkken/matlaging fr tidlig av.
  Tommel opp for sunne barn!

  • DET er jo fakntastisk – å lære seg både mat, dele og vente på tur på en gang =) Jeg tror,som deg, at det er viktig å ta de med fra de er små for å lære og bli nysgjerrige =) Vi voksne tilbringer jo tross alt ganske me tid hver dag bak grytene =)

Legg inn en kommentar