Vinter til vår

Vi skriver midten av april, og først de siste dagene har vårfølelsen kommet hit. Jeg har i dag sett de første vårblomstene, men sildrende vann, fuglekvitter og grass som kommer til syne har om at våren er her på ordentlig en stund.

Simon gikk vinterens siste mil på ski for ei ukes tid siden, og dagen etter var det fram med sykler. Fra å ha vært og gått på ski og aka flere ganger i uka, tilbringes nå ettermiddagene ute med sykkel på bare veier. Det er SÅÅÅ deilig! Men før all snøen er vekk, vil jeg bare dele noen bilder fra en av de siste dagene i påska.

Den ene av dagene vi var på Ulefoss, dro vi nemlig ned i gapahuken skolen har byget som tursted. Her er det satt opp benker, laga til bål samt at det ligger ved et jorde med supre akemuligheter. Med pølser på menyen, kvikklunsj i sekken og akebrett vara vi klare for noen timer familiekos ute i påskeværet. Pappa hadde med «fiskekjelka», ei djup balje han pleier å bruke på isfiske som passet perfekt som akebrett. Både han og søstra mi kjørte i den sammen med ungene, men også vanlig akebrett og rumpeakebrett er stor stas. For både stor og liten. Jeg holdt meg i ro ved bålet, satt i solveggen med solbriller på og nøyt ferie, fri, deilig påskevær og aller mest den hvinende latteren fra ungene som hadde det helt topp med tante og Mommo&Moffen.

Det blir kanskje ikke flere skiturer i år, men nå som syklene er pakka fram, håper jeg på mange turer ute fram til snøen kommer til vinteren igjen.

Er du glad i å være ute?

6 Comments:

  1. Ja! Vi er veldige glade i å være ute, hele gjengen! Her flytter vi ut på terrassen og hagen så fort været tillater det. Vi er mer ute enn inne da.
    Enig med deg, deg er utrolig deilig med VÅR og alt som følger med: lysere tider, være ute, treffe naboene ute, solen varmer, blomstene som titter frem! Jeg elsker våren ?

  2. Det er så herlig å kunne være ute 🙂 tiden som er nå er jo så herlig så den må bare nytes

  3. Jeg elsker å være ute. Ida er superflink til å gå turer. Vilde vil helst leke. Hos oss er det rom for alt!

Legg inn en kommentar