Gravidoppdatering: uke 30!

Hei uke 30 – nå er hele 3/4 av svangerskapet forbi! Det er en kjempedeilig følelse, etter nesten 10 uker med redsel over veldig prematur fødsel. Hver dag er en dag nærmere målet – å få treffe Lillesøster!

Plutselig er det ikke så lenge igjen, og selv om min fødebag har stått klar i mange uker, er det litt som mangler til lillesøster. Det meste av klær er gitt vekk, så det må handles inn litt nytt og ellers er det også litt småstæsj som bør skaffes snart. Dagene nå går i skoleoppgaver og å ta det med ro. Det er det jeg orker, og det jeg kan klare.

I uke 30 fikk jeg de første riene med Jakob og ble lagt inn for riedempende medisiner. Tankene om det kommer til å skje er jo der, men jeg krysser det som krysses kan for at de siste ukene skal gå bedre denne gangen. Det gjelder å holde seg positiv =)

Termindato: 02.07.18
Svangerskapsstatus: 30+0
Formen: Fortsatt ikke spesielt god. Jeg har oppfølging nesten ukentlig for målinger av livmorhalsen, som er forkorta. Har også flere og lengre kynnere enn før, men ikke andre plager-heldigvis. Jeg noterer de hver dag i en rie-app, slik at jeg har oversikten mellom hver undersøkelse. Nå er det nemlig 8 i snitt i timen…
Babyen: Veier ca 1600 g og er 36 cm fra hode til tå. Ho har nå fått hår på hodet og fettlagret i kroppen hennes blir tjukkere. Kjønn på baby: Jente <3
Liv i magen: Hodet ligger heeeeelt nede i bekkenet og har festa seg, så jeg kjenner kun spark på denene siden av magen. Helt greit, for å bli sparka i ribbeina er ikke godt!
Ukens cravings: Skoleboller og makrell i tomat.
Nattesøvn: Jeg våkner av de sterkeste kynnerne som tar tak i ryggen, 2-3 ganger hver natt, ellers sover jeg greit. Graviditetshumør: Opp og ned.
Mye kynnere = mye vondt, og da kjenner jeg tålmodigheten min er litt dårligere enn den burde… Men ellers tror jeg humøret er bra.
Vektøkning: ca 9 kg totalt
Tanker rundt fødselen: Gleder meg til fødselen, men håper jeg går minst 7 uker til!

Følg gjerne med videre på bloggens facebooksiden Monicas liv!

4 Comments:

  1. Du ser så smashing ut Monica ??
    Virkelig!
    Tenk 30 uker alt! Som tiden flyr avgårde ? men håper hun holder seg inne litt til altså! Pass på deg selv og lytt til kroppens signaler. God lørdag til deg!

  2. Du kler virkelig den kjolen!

    Jeg håper du går mer enn 7 uker, og at du har masse hjelp de neste så du klarer holde deg i ro.

    Stor klem!

Legg inn en kommentar