Oppskrift: Gulrotmuffins

Da vi i påska hadde to bursdagsfeiringer, var det på tide å teste ut noen nye oppskrifter. Denne gangen ble det gulrotmuffins med deilig vaniljesmørkrem!

Disse ble laget som allergikaka til ei bursdagsfeiring, og er derfor uten egg, gluten, melk, soya og nøtter. Oppskrift på verdens beste gulrotkake (vanlig og allergivennlig versjon) finner du HER.

Det er Miriam (4 år) som har hatt på det meste av kremen og Jakob (1,5 år) som har satt på geletopper, derav den vakre pyntinga.

Til 12 muffins trenger du:

3 ts no egg + 3 ss vann, 1 dl olje, 1-1,5 dl sukker, 100 g raspa gulrot, 2 dl mel, 1 ts bakepulver.

Jeg brukte 1 dl sukker, men kunne nokhatt i 1,5 dl. Som mel har jeg brukt Semper Fin Mix. 

Bland sammen no egg-pulver og vann til det er en klumpfri masse. Den kan minne litt om hobbylim i konsistensen… Pisk denne til det skummer og pisk inn sukkeret til du får en marengs-liknende masse. Pisk inn olja, og sikt deretter i mel og bakepulver. Rør til du får en jevn deig.

Skrell og rasp gulrot. Mål opp 100 g og ha dette i deigen. Deigen får nå en fantastisk gulfarge og blir ganske tjukk i konsistensen. Fordel deigen i 12 papirformer, gjerne i muffinsbrett. Saftigheten i gulrota gjør at disse må steike ganske lenge for å bli gjennomstekt; 15 min på 200*c.

Som topping har jeg laget halv porsjon av denne smørkremen.
Pisk sammen 100 g smør, 120 g melis, 2 ts vaniljesukker til en luftig smørkrem, og ha kremen i en sprøytepose. Fordel på de 12 muffinsene.

Er du glad i gulrotkake?

Følg gjerne Monicas liv på facebook og bakesiden min Monicake

2 Comments:

  1. Jeg elsker gulrotkake? Å lage det som muffins er egentlig enda bedre?

Legg inn en kommentar