Unngå forsøpling – barna er de beste forbildene!

Vi prøver å være ute så mye vi kan, og er masse i nærområdet vårt på ettermiddager og i helgene. Vi er dessuten så heldige at avstanden til barnehagen ikke er mer enn 2-300 meter, slik at vi faktisk kan gå fram og tilbake, året rundt.

Når snøsmeltinga er i gang (og snart over) og vårfølelsen kommer, er det blomster vi ønsker å se komme fram som et tegn på vår. Men med snøsmelting følger også all søpla som igjen kommer til syne. Og søppel – det gir IKKE vårfølelse!

Miriam (4 år) har kommentert nesten hver dag på all søpla den korte veien fra barnehagen og hjem til oss. Med spørsmål som «har de glemt igjen drikkeflaska?» eller «her har de mista noe» har ho lagt merke til noe viktig som mange voksne (tydeligvis) ikke bryr seg om.

Jeg har sagt at vi ikke skal ta på alt skrotet som ligger ute i naturen, men for et par uker siden tok jeg med hansker og bærepose da ungene skulle hentes i barnehagen. På vei tilbake plukka jeg og Miriam Elise på hver vår side av gangstien, de få meterne det er å gå hjem, og vi klarte å fylle en hel bærepose! Det er faktisk helt vilt! Allerede et par dager seinere så vi ny søppel ligge langs veien, så det er dessverre mange i område uten respekt for naturen.

I helga kom jeg over denne artikkelen fra NRK, der det står det skal være nasjonal ryddedag den 3 mai! Det er et supert tiltak, som jeg håper at DU og DINE barn vil være med på. Vi får det reinere rundt oss, og ikke minst gjør vi neste generasjon oppmerksomme på viktigheten av å ta vare på naturen vår!

Ingen kan ta alt – men alle kan ta litt!

 

 

2 Comments:

  1. Tusen takk!! 🙂 <3 Jeg går omtrent den samme strekningen selv noen ganger, og jeg plukker også opp det jeg får med meg underveis.Godt å vite at vi er fler!

Legg inn en kommentar