Matplan for hele mai!

Jeg har alltid vært et listemennesker, og liker å lage oversikter på alt jeg kan lage oversikter på. En av tinga jeg gjør ukentlig, og som jeg har gjort siden jeg flytta hjemmefra, er å sette opp matplan hver søndag. Ved å lage en plan for uka sparer jeg masse tid, og penger, når jeg bare ukeshandler en gang i uka.

Både jeg og Simon er glade i å lage mat, og jeg tipper vi lager middag ca 50/50. For å få en oversikt (jepp, nok ei liste) over hva vi pleier å spise, har jeg nå skrevet ned alle middager vi pleier å spise, kategorisert etter kjøtt, kylling, fisk, vegetar, supper og annet. ut fra disse er det enklere å sette opp varierte og sunne middager alle liker.

Nå har jeg satt opp en foreløpig plan for hele mai, og selv om jeg veit at noe kommer til å gå ut eller endres, så kan kanskje nettopp du får litt inspirasjon? Og sånn før dere tror at alle liker alt – nei, det gjør vi ikke. Minstemann liker ikke konsistensen på kjøtt, og med ikke så mange tenner,f år han derfor mye sei og torsk de dagene vi spiser rødt kjøtt. Miriam får som regel velge en middag i uka, og da blir det ofte spaghetti eller fiskekaker.

Tirsdag: 1 mai – kylling med ris og salat
Onsdag: 2 mai – potetsuppe med bacon
Torsdag: 3 mai – kokt torsk med poteter og gulrøtter
Fredag: 4 mai – fredagstaco
Lørdag: 5 mai – hjemmelaga pizza
Søndag: 6 mai – svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker
Mandag: 7 mai – Spaghetti og kjøttsaus
Tirsdag: 8 mai – Fiskepinner, pasta og gulrøtter
Onsdag: 9 mai – Simons hjemmelaga fiskegrateng
Torsdag: 10 mai – Kyllingwrap
Fredag: 11 mai – Simons hjemmelaga lasagne
Lørdag: 12 mai – Vårruller med ris og salat
Søndag: 13 mai – Laks med rotgrønnsaker
Mandag: 14 mai – kyllingwrap
Tirsdag: 15 mai – kokt torsk/fiskekaker med poteter og gulrøtter
Onsdag: 16 mai – Pannekaker og tomatsuppe
Torsdag: 17 mai – grilling
Fredag: 18 mai – ”paprikakylling” (ovnsbakt kyllling med paprikapotetgull og rotgrønnsaker)
Lørdag: 19 mai – Biff og hasselbackpoteter
Søndag: 20 mai – svinefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker
Mandag: 21 mai – Spaghetti og kjøttsaus
Tirsdag: 22 mai – kyllingsuppe
Onsdag: 23 mai – Simons hjemmelaga fiskegrateng
Torsdag: 24 mai – Fisk (torsk/fiskekaker) og rotmos
Fredag: 25 mai – Hamburger og salat
Lørdag: 26 mai – Baconsurra kylling , ris og salat
Søndag: 27 mai – Pizza
Mandag: 28 mai – koteletter, ris og salat
Tirsdag: 29 mai – kokt torsk med poteter og gulrøtter
Onsdag: 30 mai – kylling bretagne (kylling gratinert i paprikasaus med ris og salat)
Torsdag: 31 mai – potetstappeform

Da håper jeg du kanskje kan få noe inspirasjon! Og har du noen favorittretter, så legg gjerne igjen en kommentar – jeg er klar for å prøve noe nytt =)

Følg gjerne Monicas liv på facebook

One Comment:

  1. Her var det jammen i meg mye godt!!!!!! Takk for inspirasjon!

Legg inn en kommentar