Nasjonal ryddedugnad 3. mai!

«Ingen kan ta alt – men alle kan ta litt»

Har du hørt det før? Det har vært mye fokus på å holde naturen rein i det siste, og NRK har oppfordret til nasjonal ryddedag i dag, 3 mai. På NRK har det også vært vist serien «planet plast» som viser problemene som oppstår når noen hiver søppel i naturen. «Plogging» har også tatt av for tiden. Det er rett og slett jogging med mening; Søppelplukking og jogging i ett!

I dag har derfor Simon, Miriam Elise, Jakob, Jeg (og magen) og en av mine beste venninner Gina Kristine vært ute og plukka søppel. og dere vil ikke tro hvor mye vi fant!

Miriam har stadig kommentert at noen har mistet eller glemt ting på bakken, så da er det fint å kunne lære barna å rydde og ta vare på naturen, og samtidig veldig moro å se hvor engasjert Miriam var i ryddingen og å se gleden hennes av å plukke opp ting og samle med seg.

På bare 500 meter fylte vi en søplesekk og vel så det. Ca 25 kg med søppel som folk har hivd fra seg. Og dette er samme område som jeg og Miriam Elise plukket søppel i for 3 uker siden! I tillegg tok vi med oss to ødelagte barnevogner som har ligget i et myrområde veeeeeldig lenge. Det er helt utrolig hvafolk får seg til å gjøre, tenk å hive så mye ute! Hvor vanskelig kan det være. Alt fra gamle melkekartonger om gikk ut for et år siden, til snusbokser, plast til å ha rundt høybaler, hundebæsj-poser (med innhold…) og babytøy.

Det er helt skremmende å se hvor mye vi klarte å finne på bare 500 meter, men det føles godt å ha vært en del av dugnaden der vi sammen jobber for å holde Norge reint!

Så, har du bidratt i ditt nærområde ennå?

4 Comments:

  1. Ja, jeg var ute 1.mai på en tur i «min» skog. Jeg klarte ikke bære mer….

  2. Jepp, jeg plukker og jeg plukker, litt her og litt der! Og ja, de vognene har jeg også sett. Hva er greia, liksom? Kanskje de ble stjålet og dumpet eller noe.

    • Du er et godt forbilde når det gjelder naturvern og søppelplukking =)
      Ja det kan du si! Nå er de i hvertfall kjørt på søppeldynga =)

Legg inn en kommentar