DIY: Sparkesykkel-sparing!

Jeg satt lenge og tenkte på hva jeg skulle ha som overskrift til dette innlegget. Men endte opp med sparkesykkel-sparing, rett og slett fordi det er å lære barn å spare til noe de ønsker seg som er temaet denne gangen. Og forhåpentlig et tips til deg som har barn eller barnebarn i omtrent samme aldersgruppe som mine barn.

Å se i blader fra leiketøysbutikker er stas for Miriam Elise. Selvfølgelig er det det, det bugner jo av fristelser som vil gi mange timers gleder ute gjennom sommeren. Er det noe vi har hørt mye om hjemme helt fra i vinter, er det at bestevenninna hennes har Elsa&Anna-sparkesykkel. DET er noe alle i omgangskretsen vår har fått med seg! Jeg og Simon bestemte oss derfor for å kombinere sparing til noe ho ønsker seg, med det å ha noen plikter.

Og det vi har brukt for å inspirere, er dette:

A3 ark, blyant, linjal, bilde av sparkesykkelen, en tom boks.

Jeg tegnet opp mange linjer, limte på et bilde av sparkesykkelen Miriam ønsker seg, og klistret en lapp utenpå boksen at her skal pengene spares opp. Ho har derfor i vår øvd seg på å rydde opp leikene når ho er ferdig å bruke de, sitte fint ved bordet å spise, og høre på beskjeder fra oss. 3 små ting, som har blitt kraftig forbedret etter at sparkesykkel-sparinga ble innført. På kvelden har vi snakka om hva ho huska på å gjøre av sine «plikter», og så har ho fått tegne en strek og putte 10 kroner på boksen sin.

Her i huset har det vært en kjempeinspirasjon, og det er ikke lenge fra vi starta med den til den var godt fylt. På onsdag ble alle strekene fargelagt, og med boksen sin full av penger gikk ho stolt til disken og betalte for sin helt egen sparkesykkel!

Har du noen gode tips på hvordan lære barn om sparing og at man ikke kan få alt man vil med en gang?

4 Comments:

  1. Stjernedryss!

    http://www.sjarmtroll.no/stjernedryss

    Jeg er så for at barn skal lære seg økonomi, jeg støtter deg 100%

    • Stjernedryss er i bruke her heime til vanlig, og ble lagt bort for å prøve sparkesykkelspring i stedet 😉 Men nå brukes stjernedryss igjen, med stort hell =)

  2. Veldig bra å lære om verdien av penger, og at man må jobbe litt for å spare til det man ønsker seg, allerede så tidlig! Tommel opp for Miriam E og forelsrene, som har vært så flinke!

    • Ja, det synes vi også =) Alt fungerer ikke for alle, men denne metoden har lært Miriam de tre punktene vi har øvd på, og ho har sett på et ark at målet nærmer seg =)

Legg inn en kommentar