Oppskrift: Sjokoladekake og sjokolademuffins

Det er en stund siden forrige oppskrift jeg delte med dere, og det her er en skikkelig godbit! Og ikke bare èn, for denne har jeg spist mange ganger, og laget i både kakeform og som store muffins, så nå kan du bare velge det du liker best! Oppskrifta er vegansk (uten melk og egg), og jeg har fått lov av min gode venninne Gina Kristine ( <– matblogg) å dele, da jeg har «stjålet» oppskriften fra ho.

Jeg synes kaka smaker akkurat som store, mørke Aunt Mables sjokolademuffins, så er du glad i slike, er dette kaka for deg!

Til ei kake i 22-24 cm springform ELLER 10 store muffins trenger du:

280 g mel, 225 g sukker, 2 ts natron, 40 g kakaopulver, 2 ts vaniljeekstrakt/pulver, 1,2 dl olje, 1,5 ss eplecidereddik, 3,6 dl vann
Kake: 180*c i ca 30 minutter                      Muffins: 180*c i ca 18 minutter

Jeg har bakt denne med både hvetemel og med glutenfritt mel (semper fin mix), og opplever at resultatet blir omtrent det samme. På bildene er muffinsene med hvetemel og kaka glutenfri. Dersom du synes det blir for mye kakao, kan du ta 25-30 og kakaopulver og heller ha i nesquick-pulver eller liknende, det gjør den litt mer barnevennlig.

Bland det tørre sammen i en bolle, og det våte sammen i en annen bolle. Hell det våte i det tørre, mens du rører kakedeigen sammen.

Kake: Smør ei kakeform og ha kakerøra oppi. Et tips er å plassere bakepapir/matpakkepair langs kanten, så hever kaka med papiret. Steikes i ca 30 minutter på 180*c, avhengig av ovn.

Muffins: Fordel 10 STORE muffinsformer på et steikebrett, og fordel røren så det blir like mye i hver form. Steikes i ca 18 minutter på 180*c, avhengig av ovn.

Topping:

200 g sjokolade (melkefri om nødvendig), ca 3 ss sterk kaffe, 100 g smør, 3 dl melis

Smelt sjokoladen i den varme kaffen. Pisk smør mykt og ha i melis til det blir en luftig smørkrem. ha sjokoladeblandingen oppi og pisk godt. Ha i mer melis dersom glasuren blir for tynn. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt små roser, eller smør den ut med en kniv.

På muffinsen har jeg smeltet kokesjokolade med bittelitt smør (melkefritt) og smurt på.

Vær så god – èn oppskrift, fantastisk sjokoladekake i to former!

Følg gjerne bakesiden min Monicake på facebook, eller bloggens facebookside Monicas liv.

Hva er din favorittkake?

 

4 Comments:

  1. Lekkert, lekkert og lekkert Monica!
    Jeg har alltid vært så fascinert av sånne «rosetter» på kaker! Det ser sååå enkelt ut, men selv ikke med riktig utstyr, er jeg i nærheten av dine!

    • Takk =)
      Øvelse gjør mester, lurt å begynne å øve på muffins med stor stjernetip, enklere enn å age små slik jeg har gjort her =)

  2. Som LInn lar jeg meg facinere av pyntingen. Jeg må alltid ha minst dobbel av topping. Krem er godt!!!

Legg inn en kommentar