Gravidoppdatering: uke 34

Svangerskapets siste milepæl er nådd, og jeg er så letta! Jeg har kommet meg helt til uke 34, selv om det har vært noe kronglete. Jeg trenger ikke lenger være bekymra, og de siste ukene skal bare nytes med min kjære og mine to små før tredjemann melder sin ankomst.

Da jeg skreiv forrige gravidsoppdatering lå jeg på sjukehuset. Der ble jeg ei uke mens jeg fikk riedempende drypp, steroider for å styrke babyens lunger og etter hvert skulle prøve å bevege meg mer for å se om riene tok seg opp. Jeg har heldigvis få tak i forhold nå (3-4-5 i timen), og de er mye svakere enn før jeg ble lagt inn. Jeg har dessuten gått på tabletter siden uke 23 for å hindre tidlig fødsel, og i dag skal siste tablett tas! Det blir spennende å se hvordan kroppen reagerer når den ikke lenger får de medisinene.

Jeg har kommet så langt nå, at skulle fødselen starte, prøver de ikke lenger å stoppe den. Jeg har en god følelse på at jeg går noen uker til, jeg håper helt til uke 37 som er da de to andre er født. Så er det bare å vente og se!

Termindato: 02.07.18
Svangerskapsstatus: 34+0
Formen: Litt opp og ned. Jeg føler egentlig at jeg har bra med energi, har ikke vondt og nyter tida jeg har med mine to små før nummer 3 kommer. Men jeg har fortsatt sterke kynnere, selv om de er mye sjeldnere nå etter at jeg fikk riedempende medisiner på sjukehuset i uke 32. Jeg er veldig spent på de neste ukene, for nå har jeg kommet så langt at skulle fødselen starte, prøver de ikke lenger å stoppe den.
Babyen: Babyverden sier 2300 gram og 41 cm lang, men ho ble estimert til ca den vekta i uke 32+6… Øynene er åpne når fosteret er våkent, og lukkes når barnet sover. Øyefargen er blå for alle barn på denne tiden, da pigmenteringa ikke er ferdig ennå. Vi er spente å om Lillesøster får blå øyne som sin soresøster og far, eller brune som sin storebror og mor!
Kjønn på baby: Jente <3
Liv i magen: Jeg kjenner mye bevegelse. Særlig etter mat og kalde drikker. Ellers har ho noen perioder på døgnet der det er fullt turnshow, og andre ganger der ho sover. Og mye hikke! Hele magen hopper opp og ned.
Ukens cravings: Ikke noe spesielt. Men tørster mye.
Nattesøvn: Jeg våkner som regel bare 2-3 ganger i løpet av natta, sover ellers godt.
Graviditetshumør: Alt på en gang! Bekymra for babyen, glad over graviditeten, nyter gode dager og stressa på dårlige dager.
Vektøkning: Da jeg venta Miriam var jeg over 90 kg, med Jakob godt over 80 kg, men denne gangen holder jeg med nede i 70kg-klassen. Foreløpig ca 9 kg vektoppgang.
Tanker rundt fødselen: Jeg er spent på når det skjer! Og jeg gleder emg. Jeg har to veldig fine fødselsopplevelser bak meg, og håper og tror at det blir like bra denne gangen.

Hva med en liten gjettekonkurranse? Når tror DU at Lillesøster kommer?

2 Comments:

  1. Jeg er altså så glad for at du har kommet så langt. Jeg har virkelig vært nervøs på dine vegne. Lykke til, senk skuldrene, du er en fantastisk ruger!

Legg inn en kommentar