Vær matsmart!

Er du matsmart? Veit du hva det vil si å være matsmart? Alle har vi noen ting som er viktigere for oss enn andre ting, og de som har fulgt med her en stund, har nok fått med deg mitt engasjement når det gjelder mat. Her deles oppskrifter og tips, vi dyrker en del grønnsaker selv, og matplaner skrives for å unngå å kaste mat.

Å ikke kaste mat er det mange som er opptatt av. Det er faktisk et konsept som heter MATSMART der man kan være med å bidra til å ikke hive mye mat, OG det er rimeligere enn å handle i butikken! Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste massevis med mat uke etter uke. I stedet for å kaste maten begynte han å selge til rabatterte priser, og det ble så populært blant kundene at han bestemte seg for å ta idéen online, for å kunne gi hele Sveriges befolkning samme mulighet. Og nå har de også vært i Norge i ett år! Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge (f.eks korte / utgåtte best før datoer, bytte av forpakning, varer med skjønnhetsfeil mm) og selger til privatpersoner med kraftig rabatterte priser (20-90% rabatt med en snittrabatt på 50%). Bra for konsumentene som får mer til overs i lommeboken og bra for miljøet da mat som ellers hadde blitt kastet kan spises opp. 1/3 av all mat som produseres i verden kastes, hvorav en stor del kastes helt unødvendig og Matsmarts mål er å bidra til at mindre mat kastes.
Normalt er fraktkostnaden på 89 kr når man handler hos Matsmart. Varene sendes fra Sverige og det er ingen andre kostnader enn sluttsummen man ser i kassen, det betyr at man ikke trenger å tenke på tollgrensen på 350 kr eller andre avgifter.

Tre varer jeg aldri har smakt før, men som jeg har testet gjennom å bestille fra matsmart! Særlig physalis- og pasjonsfrukssyltetøyet var spennende!

I 2017 reddet Nordmenn i samarbeid med Matsmart 58 tonn mat.
Det finnes en viktig forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag. Best-før-dato er kun en anbefaling fra produsentene der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Det betyr ikke at varen blir dårlig når datoen er passert, og varene kan gjerne holde seg opptil flere år etter passert best-før-dato. Siste forbruksdag derimot brukes gjerne på ferskvarer og dette er varer som kan være en helserisiko å spise dersom det går for lang tid etter at den har passert siste forbruksdag.

Da jeg bestilte mat første gangen fra matsmart, ble sluttsummen på rundt 1300 kroner, men siden de har så sterkt rabbaterte priser, betalte jeg under 600 kroner! Det er mer enn 50% spart det! Og datoen var så god, at mange av varene holder i flere år til. Skapene er nå fylt med pasta, smoothie, diverse krydder og syltetøy, sjampo, solkrem og frokostblanding.

Deilig frokost med syltetøy og kokosflak fra matsmart!

Har du lyst til å bestille fra matsmart og spare både penger og miljøet, kan du få det enda rimeligere ved å bruke rabattkoden «monicabj«. Da får du en rabatt på 50 kroner ved kjøp av varer over 350 kroner – og da sparer du mye! Koden er gyldig i ei uke!

8 Comments:

  1. De har så mye godt der ? Jeg har handlet på andre typer slike butikker men ikke akkurat Matsmart?

  2. Brilliant greie! Spesielt på basisvarer.
    Jeg er ikke matsmart, så her i huset er mannen innkjøpsansvarlig.
    Skal tipse han?

  3. Jeg er matsmart og digger denne ideen!!!!

  4. Hva skal du bruke de cocoschipsene til.? De så jeg på å, men ble usikker på bruksområdet…

Legg inn en kommentar