På rabarbrajakt i naboens hage!

Med sommeren kommer alle de deilige fruktene og bæra vi kan høste og lage noe godt av. Først ut er rabarbra, noe vi dessverre ikke har selv her vi bor nå. Jeg har tidligere spurt på kjøp/salg sider i området om jeg kan få komme å plukke frukt og bær de uansett ikke skal bruke, og det samme gjorde jeg i går formiddag. På bare minutter hadde jeg fått flere henvendelser, og blant dem var våre gode naboer som ikke hadde tid til å få brukt rabarbraen i år. Så jeg og Miriam tok turen bort samme ettermiddag og plukka med oss.

Miriam og Jakob fikk rabarbrastilker og en skål sukker hver til barnetv for å kose seg. Dere kan tro det falt i smak – etter den fjerde stilken måtte vi stoppe de! 

Når alle blader var klippet bort, og stilkene var vaska og rensa, var det hele 2,6 kg! Kvelden ble brukt til å skrelle av det ytterste laget, og både rabarbrasyltetøy og rabarbrapai ble laget. I dag har jeg laget rabarbrasnurrer, og enda er det mer igjen til å lage mer god. Oppskrifter deler jeg selvfølgelig.

Det fine med å plukke rabarbra nå, er at om den høstes før sankthans, kan man høste på nytt i august! Så har du ikke i egen hage, spør noen rundt deg om du kan få litt.

Følg gjerne siden Monicas liv på facebook 😉

2 Comments:

  1. Vi plukket all rabarbraen på hytta og det ble masse syltetøy.
    Jeg likte rabarbra med sukker som liten, men nå syns jeg det smaker veldig bittert.
    Må være smaksløkene som har forandret seg…?

Legg inn en kommentar