Kjerringråd og myter om graviditeten!

Når man er gravid, googler man mye. Det er råd om kosthold, babyutstyr, fødselshistorier og diverse forum for å møte andre i samme situasjon. Stadig kommer jeg over myter og kjerringråd når det gjelder det ene og det andre, og nå har jeg sett om noen av disse stemmer.

Før jeg deler noen av de jeg fant, må jeg si at jeg har ikke noen tro på dette i det hele tatt. Det er bare flaks eller uflaks om dette stemmer, men jeg sjekka likevel noen for å se om noe av det stemmer med de tre graviditetene jeg har hatt.

Halsbrann i svangerskapet gir barn med mye hår: Med Miriam hadde jeg en del halsbrann. Ho hadde så langt hår at bare tre måneder etter fødselen kunne jeg flette det. Med Jakob hadde jeg bare litt halsbrann, og han hadde ikke mye hår i starten. Denne gangen har jeg ekstremt med halsbrann, og tar tabletter mot det flere ganger i døgnet. Så gjenstår det å se da, om ho har masse hår på hodet!

Legger man på seg kun på magen blir det gutt, fordeler vekta seg flere steder blir det jente: tull og tøys sier nå jeg. Jeg har bare lagt på meg på magen + bittelitt i ansiktet i alle tre svangerskapa. Dere kan jo bare gjette åssen jeg så ut da jeg venta Miriam og gikk opp 26 kg…

Kaldere føtter blir gutt, ingen endring blir jente: Jeg fryser stort sett alltid på beina, og det er ingen forskjell på gravid eller ikke gravid.

Kvalmere i svangerskap med jente: Jeg er heldig og har ikke kasta opp i noen av svangerskapa. Denne gangen var jeg litt småkvalm på morgenen noen uker fram til jeg fikk spist frokost bare.

Jenter stjeler morens skjønnhet: Føler ikke jeg har sett så annerledes ut før, under og etter svangerskapa. Til tross for diverse plager og slikt, føler jeg meg faktisk ganske så fin i den gravide kroppen min, magen stor og fin =)

Cravings på søtt, frukt og godis blir det jente. Salt og surt blir gutt: Med både Miriam og Jakob var det gulrøtter, kiwi og makrell i tomat jeg hadde lyst på. Denne gangen har det ikke vært noe spesielt, så denne myten er nok også bare tull. Lite halsbrann blir gutt, mye halsbrann blir jente: Stemmer! Stemmer veldig bra! (Flaks heter det vel, jeg har ikke tro på disse mytene)

Kinesisk fødselskart; mors alder + måneden barnet ble unnfanget i: Her er det feil både med Miriam, Jakob og Lillesøster. Kartet skal vistnok være 99% riktig, men er jo bare gjetting. Prøv selv: kinesisk fødselskart

Alle barn blir født med blå øyne: mener jeg leste om dette på illustrert vitenskap, og at det er delvis sant. I asiatiske og afrikanske land, blir barn ofte født med mørke øyne, mens ellers blir de stort sett født med blå. Både Miriam og Jakob ble født med veldig mørke blå øyne. Miriam sine har blitt blå, mens Jakob har fått brune. Lurer på hva lillesøster får!

37 uker i dag – Nå er det bare å telle ned!

3 Comments:

  1. Det finnes så mange ulike myter og nærmest like mange forklaringer på dem! Men er jo stilig å se at noen stemmer da

  2. Jeg trodde faktisk det var sånn at alle barn er født (ingen regel uten unntak) med blå øyne. Alle mine 5 er født med blå øyne – til tross for at jeg er fra sør Korea. Med de fire første endret dette seg ilø av noen mnd til brune. O har enda knallblå øyne 🙂

    Jeg er som deg: null tro på kjerringråd etc når det kommer til sånt. Isåfall burde jeg hatt en haug med jenter ?

    Hurra for at du er i uke 37 ??

  3. Så mye rart folk sier, men noe skal man jo gjøre på mens man venter. Jeg sier som deg, og teller ned til den store dagen deres!

Legg inn en kommentar