Oppskrift: Rabarbrapai

Juni er rabarbratid, og jeg var så heldig å få plukke 2,6 kg i naboens hage. Av de har det blitt mye godt, og oppskriftene skal deles med dere framover! Først ut er rabarbrapai med smuldretopping. Enklere kveldskos får an nesten ikke, og med litt is eller vaniljesaus ved siden av, er den en super dessert!

Til ei form på ca 25 X 15 cm  (ca 3-4 porsjoner) trenger du:

400 g rabarbra, 1 ss potetmel, 2 ss sukker
2 dl havregryn, 1 dl mel, 100 g smør, 1 dl sukker

Jeg har brukt smør uten melk og soya, glutenfritt mel og glutenfrie havregryn. Paien blir derfor «uten alt» og er en dessert så og si alle kan spise.

Smelt smør i en liten kjele, og ha i havregryn, mel og 1 dl sukker til du får en smuldrete,søt blanding. Vask og skrell rabarbraen og kutt den i små biter. Ha potetmel og 2 ss sukker i en brødpose og bland dette, før rabarbrabitene has oppi og posen ristes.

Ha så rabarbrabitene i bunnen av en ildfast form (her 25cm X 15cm), og fordel toppingen over. Rabarbrabitene i hjerteform på toppen er bare for det estetiske. Steikes i ca 30 minutter på 200*c.

Servèr gjerne med is eller vaniljesaus til!

Følg gjerne barkesiden min Monicake og bloggens facebookside Monicas liv!

4 Comments:

  1. Jeg elsker smuldrepai!!!!

    Familien din er heldige som har deg!

    • Ja, det er jammen godt =)
      Må vel legge til at Simon er rågod på kjøkkenet og baker en del han også – vi er heldige som har hverandre =)

  2. Jeg også!!! Smuldrepai er digg! Aldri prøvd med rabarbra før, men eeeelsker med blåbær og vaniljeis!

Legg inn en kommentar