Gravidoppdatering: uke 38!

Jeg kan ikke tro at jeg har kommet til uke 38! Så gravid har jeg faktisk aldri vært før, da de andre har blitt født i uke 37+0 og 37+5. Så det er tydelig at alt av medisiner jeg har fått for å stoppe premature rier virker. Nå er det bare to små uker igjen til termin, og kanskje får jeg g hele svangerskapet ut? Det ville jo vært spennende å få prøve det også.

Formen er mye bedre enn på lenge, og det er kun småting igjen som må ordnes før alt er klart til Lillesøster kommer. og egentlig er det ikke noe som haster heller. Fødebagene står klare i bilen, besteforeldre får daglige oppdateringer og vi går egentlig bare og venter på at riene skal starte. Når jeg har kommet så langt som nå, har jeg jordmortime hver uke, og i dag er det tid for en ny time. Spent på om ho kan merke forskjell. Vi gleder oss så til Lillesøster er her <3

Termindato: 02.07.18

Svangerskapsstatus: 38+0

Formen: Bedre enn på lenge! Altså, jeg kan ikke tro det. Etter å ha hatt regelmessige kynnere fra uke 16, har det nå stoppet helt opp. Kanskje det er meninga jeg skal få gå et helt svangerskap denne gangen? Den største plaga for tiden er ekstrem halsbrann, særlig om natta. Tar tabletter og syrenøytraliserende for det, men helt vekk er det ikke.

Babyen: Babyverden sier 3200 g og 48 cm. Vekta ble for over tre uker siden estimert til 3200g, så jeg tipper ho er minst 3,5 kg nå… Håndgrepet til babyen blir fastere, og fosteret reagerer tydeligere på lys og lyd. Kroppen er rund og lubben.

Kjønn på baby: Jente <3

Liv i magen: Stort sett bare når jeg har spist. Men det begynner å bli trangt der inne, så det er kanskje ikke så rart. Heldigvis ligger ho s langt nede at jeg ikke kjenner noen spark i ribbeina!

Ukens cravings: Ingen. Drikker bare masse vann for å sikre at ikke fostervannsmengden synker igjen.

Nattesøvn: Som regel våkner jeg en gang i løpet av natta og må ta tabletter mot halsbrann, men ellers sover jeg godt.

Graviditetshumør: Bra! Litt lei selvfølgelig, men bra. Jeg har jo ikke lenger så mange plager! 

Vektøkning: 14 kg

Tanker rundt fødselen: Jeg gleder meg til å få det overstått. Jeg har hele tiden trodd at jeg skulle føde i uke 37, siden de to andre ble født da, men nå ser det jammen ut til at jeg får et lenger svangerskap. Planen er å rekke fram til sjukehuset og så føde uten smertelindring!

Følg med den siste tida ved å like facebooksiden Monicas liv!

5 Comments:

  1. ?
    Masse lykke til. Glede meg til fødselen (din) selv og følger spent med!

  2. Tenk at du kom deg helt hit, og enda lenger? Det hadde jeg faktisk ikke trodd en stund her…. jeg er så glad!!!!

Legg inn en kommentar