Oppskrift: Rabarbrasyltetøy

Etter å ha vært ute og sanka rabarbra, har jeg fått laget litt diverse godt med denne syrlige grønnsaken. Etter å ha laga pai, laga jeg dette deilige syltetøyet. Det brukes som pålegg på maten, men jeg har også brukt det som fyll i gjærbakst – noe du skal få oppskrifta på etter hvert! Å lage syltetøy av rabarbra er veldig enkelt, og noe alle kan klare. Egner seg fint til frysing, så kan du ta opp når som helst du skulle få lyst på syltetøy!

Kjekt med alle ferdigskrevne innlegg – etter at minstemor i huset kom til verden for ei uke siden har jeg naturlig nok ikke stått mye på kjøkkenet og baka. Men en del oppskrifter ligger klare til å publiseres, så følg med på bakesiden min Monicake.

Til porsjona jeg laga trenger du:

1 kg rabarbra, 250 g sukker, 1 dl vann

Den oppskrifta her er enkel å halvere eller doble, alt ettersom hva du ønsker. Jeg fikk tre bokser til fryseren + et stort glass til å ha på maten + bruke i gjærbakst av denne oppskrifta. Sukkermengden kan du regulere selv underveis, men jeg liker syltetøyet syrlig.

Kutt opp rabarbraen i små biter. Kok opp vann og sukker og ha rabarbraen oppi. Nå det begynner å koke slås plata ned på lav varme. Ha på lokk, la det stå og putre i 50-60 minutter til rabarbraen har «løst seg opp» og blandingen tjukner. Dersom du ønsker syltetøyet tjukkere, kan lokket tas av de siste 15 minuttene for at mer av vannet skal fordampe.

Kjøl ned syltetøyet og fordel i små bokser som fryses. Det som bare skal stå i kjøleskap kan stå i krukker/tomme syltetøyglass.

Mmm, deilig syltetøy!

Pleier du å lage syltetøy selv?

 

4 Comments:

  1. Jeg elsker syltetøy! Spesielt hjemmelaget, men rabarbra har jeg aldri laget selv. Må ut å finne noen. Kanskje jeg kan stjele noen hos naboen? ?

  2. Jeg lager jordbærsyltetøy, det er noe av det beste jeg vet!!!

Legg inn en kommentar