Oppskrift: Krydderkake muffins med ostekrem

Muffins er en stor favoritt her i huset, det er det ingen tvil om. Og kaker som kan tilsettes smak av hva som helst, hvilken som helst krem og pyntes som du vil, MÅ jo bare bli populært hos alle. Jeg tester stadig nye smaker og oppskrifter, og har de siste gangene lages muffins som også er uten egg. Jeg tør påstå at disse er de beste, noe egg-allergikeren var helt enig i. etter to dager på benken mente han nemlig at disse var like gode som første dagen, til tross for at de er uten både gluten og egg!

Uansett, her har du oppskriften på deilige krydderkakemuffins, naturlig fri for egg.

Til 12 muffins trenger du:

3 dl mel, 2 dl sukker, 1,5 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 1,5 dl melk, 100 g smelta smør, 1 ts kanel, 1-2 ts kardemomme

Jeg har brukt semper fin mix (glutenfritt mel), men originaloppskrifta sier egentlig hvetemel. bruk det du liker og tåler.

Fremgangsmåten er enkel; bland det tørre i èn bolle. Bland det våte i en annen bolle. Hell det våte i det tørre og pisk sammen til en fast deig. Fordel i 12 muffinsformer. Putt gjerne papirmuffinsformer i muffinsbrett, da hever de jevnt.

Steikespå 200*C i ca 12 minutter. Sjekk om de er ferdig stekte ved å bruke en kakepinne eller kniv.

Til ostekremen trenger du:

60 g romtemperert smør, 100 g kremost, 4 dl elis, 1 ts vaniljesukker,  ca 1 ss sitronsaft, evt 1 krm vaniljefrø

Pisk alle ingrediensene sammen til en lufting krem. Ha kremen i en sprøytepose og fordel på muffinsene. Jeg brukte sprøytetip 1M. Denne oppskrifta gir litt mer krem enn du trenger til 12 muffins.

Da er det bare å hive seg rundt og bake, disse er kjempegode og kan fryses!

Hva er din favorittmuffins?

 

4 Comments:

  1. Kan de fryses med krem?

  2. Nam!
    Så praktisk at de faktisk kan fryses MED kremen!
    Her er også muffins veldig populært!

Legg inn en kommentar