Er vi insekter, mamma?

Jeg tror ikke jeg overdriver så mye om jeg sier at vi får 500 spørsmål om dagen fra 4åringen. En vitebegjærlig, engasjert og nysgjerrig 4åring. Selv om alle spørsmåla til tider kan gjøre meg nesten gal, er det en side ved Miriam jeg setter veldig pris på. Ho føler seg stor og vil ut og utforske verden, oppleve verden og vite hvordan alt fungerer. Jeg kan ikke svare på alt, langt i fra, men gjør mitt beste når oppfølgingsspørsmål eller oppfølgingsspørsmål kommer. Det er verken pause i pratinga eller en volumknapp å skru ned, men jammen får vi mange fantastiske gullkorn servert med ei så pratsom og utadvendt jente!

Etter at Hanna Marie ble født, har det vært enda viktigere for meg og Simon å ha alenetid med barna. Jeg og Miriam var ute og kikka på insekter for et par uker siden, vi telte bein og vinger, og spørsmåla kom på løpende bånd. Så ble Miriam stille en stund (les: stillhet i 3 sekunder…)

Miriam: Mamma? Er vi insekter?
Jeg: Nei, vi mennesker er noe som heter pattedyr.
Miriam: Patt-e-dyr. Hva er det?
Jeg: Pattedyr er alle dyr, og mennesker, som gir melk til barna når de er små. Som katter, hester, kuer, løver…
Miriam: Oi!  DU er pattedyr du, mamma!

 

4 Comments:

  1. ???
    Jeg kjenner meg sååå igjen i det Monica!
    Du inspirerte meg til et innlegg som kommer snart…

  2. Men bare DU mamma, ikke vi som patter? Hahaha, hun er skjønn!!

Legg inn en kommentar