Hva drømmer du om, lille venn?

Hva drømmer du om, lille venn? Du sover nesten hele døgnet, bare avbrutt av måltider. Ligger i kurva, eller i vugga, eller aller helst i armene mine. Og du smiler. Smiler slik bare nyfødte babyer kan! Hva drømmer du om, lille venn?

Hva drømmer du om, lille venn? Hva tenker du på der du ligger og sover, med et smil om munnen? Er det storesøster kjærlig hånd, som stryker over ditt mørke hår, og som synger sanger for deg? Storesøster som så gjerne vil holde deg, stelle deg, passe på deg og sørge for at du har det du trenger. Eller er det storebror? Som elsker sin ape-bamse over alt på jord, men som likevel lar deg få låne den når du sover i vugga. Storebror, som koser deg, gir deg sutten og kosekluten enten du er våken eller sover.

Hva drømmer du om, lille venn? Er det mammas varme og hjerterytme, som du ble så godt kjent med da du lå i den trygge magehulen? Mammas varme melk, og kjente stemme når du er våken. Eller er det pappas trygge fang du drømmer om? Pappas store hender som holder rundt din lille kropp, vugger deg, koser deg og sørger for at det alltid vil gå bra med deg?

 4 uker gammel, helt fersk, ny i verden. Likevel så smiler du så fint når du sover. Hva drømmer du om, lille venn?

4 Comments:

  1. ??
    Det r så deilig å beundre en sovende nyfødt liten baby! Det er faktisk på grensen tkl magisk, spør du meg. Jeg har også undret meg mang en gang på HVA de drømmer om. Når de ligger der å smiler, lager grimaser og fekter med armer og ben. Vakkert syn, e det uansett.

  2. Så vakkert skrevet, Monica! PS. Du må oppdatere header, nå er du verdens beste mamma til tre vakringer!

Legg inn en kommentar