Oppskrift: kjeks med tranebær

Har du smakt de store, saftige havrekjeksene med tranebær og rosiner fra CafèBakeriet? Oppskriftene jeg skal dele her i dag, er oppskrifta som står utenpå pakken til disse kjeksene, for de har nemlig valgt å dele den så man også kan lage de hjemme!

Dette er store, mjuke kjeks, som blir ekstra smakfulle med sirup og brunt sukker. Og når de i tillegg er fylt med syrlige tranebær og rosiner blir de rett og slett knallgode. Kjeksene man kjøper er uten egg og melk, men disse jeg har laget selv fra bunnen har jeg dessuten laget glutenfrie – men det velger du selvfølgelig helt selv!

Til 20 store kjeks trenger du:

4 dl mel, 6,5 dl havregryn, 145 g romtemperert margarin/smør, 1 dl brunt sukker, 1 dl hvitt sukker, 2 ts bakepulver, 3 ss lys sirup, 1 dl hakka rosiner, 3/4 dl hakka tranebær, 0,5 dl vann

Bland mel, havregryn, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett smør og smuldre det i det tørre.Ha så i sirup, vann, tranebær og hakka rosiner.

Rull deigen i matpapir til ei lang pølse, og legg i kjøleskap i minst 30 minutter. Del så opp i ca 1 cm tjukke biter, og fordel på et bakepapirkledt steikebrett. Forvarm ovnen til 200*c, og når bretta settes inn skrus varmen ned til 175*c. Steik kjeksa i ca 15 minutter. Oppbevares i tett kakeboks.


På facebooksiden Monicake eller instagram @sweet_monicake kan du få flere oppskrifter og se bilder av noen av mine bakeprosjekter =)

6 Comments:

  1. Disse må være ypperlige på tur???? Masse deilig energi som smaker godt!

  2. Nam! De så kjempefine ut!
    Tranebær er digg! Som Anja sier, disse passer ypperlig på tur!

Legg inn en kommentar