Fyll opp skapet etter ferien!

Ferien er over for de fleste, og hverdagen er tilbake. For mange betyr det at seine kvelder med alt for mye grillmat og kos er over, og at hverdagsmiddagene igjen skal stå på bordet. For oss som dessuten har flytta er det virkelig på tide å fylle opp skapene igjen. For meg som elsker å skrive matplaner, dyrke selv og dele opppskrifter og tips, er siden MATSMART helt perfekt. Jeg har tidligere også fremsnakket denne siden, og i dag skal du få en rabattkode å bruke på nettsiden!

Dette sier de selv:

«Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste massevis med mat uke etter uke. I stedet for å kaste maten begynte han å selge til rabatterte priser, og det ble så populært blant kundene at han bestemte seg for å ta idéen online, for å kunne gi hele Sveriges befolkning samme mulighet. Og nå har vi også vært i Norge i ett år!
Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge (f.eks korte / utgåtte best før datoer, bytte av forpakning, varer med skjønnhetsfeil mm) og selger til privatpersoner med kraftig rabatterte priser (20-90% rabatt med en snittrabatt på 50%). Bra for konsumentene som får mer til overs i lommeboken og bra for miljøet da mat som ellers hadde blitt kastet kan spises opp. 1/3 av all mat som produseres i verden kastes, hvorav en stor del kastes helt unødvendig og Matsmarts mål er å bidra til at mindre mat kastes. Hos oss har alle mulighet til å gjøre noe bra for miljøet.
I 2017 reddet Nordmenn i samarbeid med Matsmart 58 tonn mat.
Det finnes en viktig forskjell på best-før-dato og siste forbruksdag. Best-før-dato er kun en anbefaling fra produsentene der de garanterer samme kvalitet på varen som ved forpakning. Det betyr ikke at varen blir dårlig når datoen er passert, og varene kan gjerne holde seg opptil flere år etter passert best-før-dato. Siste forbruksdag derimot brukes gjerne på ferskvarer og dette er varer som kan være en helserisiko å spise dersom det går for lang tid etter at den har passert siste forbruksdag»

Nettsiden til Matsmart er enkel å finne fram på, alt er det opp i kategorier. Fint for oss med allergi i familien er at det er en egen kategori for glutenog melkefritt, og er du glad i helsekost og trening er det et godt utvalg også der. Det er forskjellige varer til ulike tider, og det kjøres stadig kampanjer. Selv venter jeg på en bestilling når som helst, fylt med tørrvarer, hermetikk, noen hygeneprodukter og litt snop. Jeg bestilte for nesten 1400 kr, men betalte bare 600 kr. En annen ting som er kjekt, er at man kan bestille storesker med ting, til en rimelig penge. Juice- og smoothieeskene til barn for eksempel er kjekke å ha i skapet!

Dersom du ønsker å bestille fra Matsmart, bør du gjøre det i løpet av den neste uka. Da får du nemlig avslag på 50kr dersom du bruker koden «monicabj» ved bestilling av varer over 350 kr. Rabattkoden gjelder fra 6.-12. august!

4 Comments:

  1. Smart!
    Og kjekt tips!

  2. Det der er utrolig kjekt!!!

Legg inn en kommentar