Ta en potet! Ta gjerne 4, ta 8, ta alle!

Kjenner du igjen sang-strofa? Det var i hvertfall hva Miriam Elise og Jakob tenkte da de fikk blir med Mommo og Moffen for å dra opp poteter. I år som i fjor, og året før det, fikk de være med å dra opp poteter,for så å spise dem til lunsj.

Storesøster Miriam er dreven og viser mer enn gjerne lillebror Jakob (som har valgt sko og hårbånd selv… kremt…) hvordan man skal dra opp poteter, trille de bort til hageslanger og ikke minst vaske dem.  Mommo kokte de minste, og sammen med spekemat ble de fortært med smør og salt. Flere som liker å maule poteter på den måten?

Når vi først var i gang, høsta vi også ripsen på buskene på Ulefoss. Tørka har gjort sitt med årets bærvekst, men litt fant vi, før jeg rett og slett spurte naboen om å få plukke litt hos henne også. Selv etter å ha fylt hele 10liters-bøtta kunne man ikke se at noen hadde rørt bærbuskene hennes! Hele 9 kg ble plukka inn, og når jeg får tid og anledning skal det bli til deilig, hjemmelaga ripssaft! Mmmm!

Oppskrifter på hva som skal lages av årets innhøsting får du med deg ved å følge bloggens facebookside Monicas liv og bakesiden Monicake!

Har du høsta frukt og grønt i år?

 

4 Comments:

  1. Vi har høstet og spist frukt og grønnsaker fra hagen hele sommer ?
    Rips, bringebær, jordbær, gullrot, epler, solbær … I år glemte vi å sette poteter, så det blir det ikke år. Men neste år, er jeg klar for poteter igjen. Er så moro å gå ut i hagen å grave frem egne poteter, for så å spise de til middag. Veldig stas ifjor.

    • Så deilig! Det er virkelig fantastisk å kunne gå å høste i egen hage!
      Vi har ikke poteter i år, bare reddik, gulrot og squash. Men ungene er jammen heldige da alle besteforeldrene er interessert i å dyre, så de får være med på litt av hvert uansett =)

  2. For en fantastisk minnebank disse ungene deres får! Heldige!!!

Legg inn en kommentar