Månedens middag: Tacosuppe

Tid for ny «spalte» her på bloggen. Hver uke deler jeg en kakeoppskrift jeg har testet noen ganger, men jeg er jo også glad i å lage mat! Gjerne hverdagsretter som alle er glade i og som er «vanlig mat» (ingen dietter der vi kutter det ene eller det andre), og fra nå tenkte jeg å dele en favoritt i måneden som alle her i huset er glade i. kanskje flere småbarnsfamilier der ute kan finne litt inspirasjon.

Tacofredag er godt innarbeida hos nordmenn, og denne varme suppa passer perfekt når som helst i uka på litt kjøligere dager. Her kan man gjøre det lettvint med ferdig krydder – da tar det ikke lange tida å lage maten – eller man kan lage sitt eget tacokrydder og gjøre suppa enda litt bedre.

Til 2 voksne + 2 barn trenger du:

2 bokser hakka tomater, 1 boks mais, 1 pk kjøttdeig, 1 løk, 1 pk kidneybønner, 4-5 dl vann, 1 pk tacokrydder/3-4ts hjemmelaga tacokrydder

Til hjemmelaga krydder trenger du:
1 glas spisscumin, 4 flate ts chilipulver, 1/2 glass paprikapulver, 1,5 ts pepper, 3 ts salt, 3 ts koriander, 3 ts basilikum, evt 1 ts hvitløkspulver. Blandes sammen og oppbevares i en tett boks/glass.

Bytter du ut kjøttdeigen med soyakjøtt eller en ekstra pakke bønner/kikerter får du vegansk suppe.

 • Ha hakka tomater i en stor kjele og tilsett vannet. Skyll gjerne ut restene av boksene med tomater.
 • Steik kjøttdeig og tilsett krydderet. Kutt opp løk og ha alt oppi gryta.
 • Skyll bønnene og ha de i gryta sammen med maisen.
 • Kokes i ca 10-15 minutter.
 • Servèr med raspa ost, rømme og tortillachips

Følg Monicas liv på facebook for å få de første oppdateringene herfra!

2 Comments:

 1. Denne har jeg laget mange ganger, med suksess, og jeg gjør det enda lettere. Jeg bare kjøper inn mer når vi har taco, så lager jeg taco på fredag bruker jeg restene til suppe dagen etter. Den kan enten spises da, eller fryses til dager hvor tiden er knapp.

  Jeg heier på denne spalten!

 2. Sånn har jeg laget også! Suppe eller gryterett også! Genialt om man er mange. Også så lettvint da!

  Gleder meg til ny spalte på bloggen – jeg trenger hverdagsmiddagstips!

Legg inn en kommentar