Barnevelsignelse: pynten og kakebordet!

Og så var festen vel overstått. Mange minner og inntrykk er lagra, og slitne men lykkelige sitter vi igjen med masse bilder for å huske denne fine dagen. Det ble rett og sett så mye bilder jeg ønsker å dele at jeg skriver to innlegg; dette, og et om selve velsigninga.

Jeg synes nemlig det er moro å stelle i stand, pynte, og bake til slike feiringer. Lenge før Hanna ble født ble pynten bestilt,  kaka skissa ned og fargevalget bestemt. Jeg visste tidlig at det var gult og lilla jeg ønska, så bordløper, silkepapir-blomster, mini-klyper og glass-smukker ble bestilt fra ebay i riktige farger. Serviettene er fra Nille og blomstene er kjøpt på matbutikken. Rett og slett fordi at vi har så god erfaring med å kjøpe rosene der – i Miriams bursdag et år stod rosene i 52 dager før de visna! De to flotte blomsteroppsatsene er det svigermor som har laga.

På veggene ble det hengt opp snorer med ballonger og bilder av Hanna Marie. Både der vi satt, over gavebordet og over bordet med leiker og minnboks-krukke. Vi har i alle barnevelsignelsene lagt fram ark, fargeblyanter og ei krukke. Alle gjestene har skrevet om dagen og framtidsønsker og barna har tegnet og lagt i krukka. Planen er at ungene skal få sin krukke og lese hva som står der i sin konfirmasjon, fram til det står de urørt heime hos oss.

Å bake er noe jeg virkelig elsker, så kakebordet har jeg lagt mye tid og krefter i. Svigerinna mi laga verdens beste brownie-fugde-kake, svigermor laga ostekake + allergikaker ( se matbloggens hennes UTENALT)  og mamma laga en nydelig kransekake formet som en barnevogn. Resten av kakebordet stod jeg for. Lilla pikekyss, gule pikekyss, pikekyss med salt lakris, solbærmakroner, sitronmakroner, vaniljekjeks, cupcakes med lemoncurd og sitronkrem, cupcakes med solbærcurd og solbærsmørkrem, hvetestang, eplekake og en stor sjokoladekake. Ja, og gelè, vaniljesaus, potetgull, fruktfat og smågodt. Altså, selv to dager etter festen har vi kaker nok til hele nabolaget…

5 kilo tung og nesten 30 cm høy. 7 lag med sjokoladekake og brownies, og like mange lag med sjokoladesmørkrem og sjokolademousse. Hjemmelaga MMF som trekk og pynt. Dette tok tid, og jeg var så frustrert kvelden før da den overhode ikke ble som jeg planla. Men jeg fikk dekket det som ikke ble seende ut som jeg ønska, og resultatet ble ok. SMkaen var i det minste veldig god 😉

Alt i alt meget vellykka! Nå skal bare bildene fra festen gjennomgås, så skal dere få se litt mer 😉 Følg med på Monicas liv på facebook!

6 Comments:

 1. Wow!!! For et FANTASTISK kakebord Monica!!!
  Du er helt rå!
  Og så fint pyntet!

 2. Herrefred for et kakebord a gett! Hvordan har du fått tid til å lage alt dette så det holder seg ferskt til selve dagen?
  Må si ideen med glasskrukka var super fin?
  Og ballongene og bildene på veggen. Så kult!
  Man kan få knallbra blomster på matbutikken faktisk.

  • Tusen takk =)
   Det som kunne fryses ned ble baka de to siste ukene før festen, og hadde hjelp til å bake tre av kakene.
   Tror det blir stas for de når de blir eldre også =)

 3. Du har et kakebord selv sunnmøringene ville glist godt av!!!

  Når sover du egentlig?

Legg inn en kommentar