Månedens middag: Kyllinggryte

Jeg er fan av enkle middager som går kjapt å lage. Vi lager ofte opp store porsjoner av diverse gryter og slikt, for å kunne lage raske middager som egentlig tar tid å lage. Denne kyllinggryta er ei oppskrift jeg har fra mamma, og er en favoritt gjennom flere år. Jeg tror jeg tidligere har delt oppskrifta her, og da jeg delte den på instastory (@monicabj92) for en stund siden, falt det veldig i smak.

oppskrifta gir 5 middager til 2 voksne + 2 barn

Kutt opp løk, purreløk og hvitløk i små biter. Skjær gulrøttene, squash og paprika i små terninger. Blomkålene deles i små buketter.

Steik først all løken i litt olje. Når løken er mjuk og blank, has den over i en stor kjele. Steik så gulrot og blomkål sammen med ca 2 ss fond/buljong. Has i løkblnadingen. Squash og paprikablandinga steikes på samme måte med buljong før den has i gryta.

Ha så halvparten av vannet i gryta, og sett på middels varme mens kjøttet tilberedes. Kull opp kyllingfiletene i strimler/små terninger. Kyllingen steikes i olje i flere omganger for at alt kjøttet skal bli skikkelig stekt. Ha på godt med kyllingkrydder, evt marinade. Mellom hver porsjon kokes steikapanna ut med ca 1 dl vann. Ha så kjøttet i gryta.

Bland 2 ss maizena i resten av vannet, ha det i gryta og kok opp. Ca 10-15 minutter, eller til gryta har «gryteonsistens».  Serveres med ris, eller bagetter og salat.

Har du noen gode middagstips? 

Følg bloggen på facebook – Monicas liv!

 

5 Comments:

  1. Kjøttpudding, ulike typer suppe, vanlig pizza – eller pizza med polarbrød eller pitabrød som bunn (npr man har dårlig tid), stekt laks med potetmos og salat, saltstekt kveite med rotmos og melonsalat, fiskekaker med potet og gulrot og makaronistuing + + + Ferdigstekt kjøttdeig i fryseren må jeg ha. Kjekt til litt av hvert 🙂

  2. Nam!
    Den så digg ut!
    Og så mange gode, fargerike grønnsaker!

  3. Denne skal jeg teste ut, takk for inspirasjon!!!

Legg inn en kommentar