Oppskrift: Miriams pikekyss

Når de to minste sover, er tiden jeg har med Miriam Elise bare vår tid. Ho får bestemme hva vi skal gjøre, og for en god stund siden ønsket ho å bake. Selvfølgelig fikk ho lov til det, for så sant jeg ikke bake på bestilling, vil jeg gjerne ha barna med på kjøkkenet og vise hvor gøy det kan være. Ønsket var pikekyss, og rosa pikekyss ble det.

Til 1,5-2 brett med pikekyss trenger du:

3 eggehviter (1 dl), 130 g sukker, evt gelefarge, sprøyteposer, tipper

Skill eggehvite og eggeplomme fra hverandre. Det må ikke være eggeplomme i marengsen, da blir den ikke stiv. Å knekke egg klarer fint en fireåring om h*n får prøve seg noen gang – bare spør Miriam 😉 Pisk eggehvitene på middels hastighet til det skummer lett, sett så opp hastigheten. Tilsett sukker litt etter litt og pisk til en tjukk marengs. Om du ønsker å farge marengsen gjøres det nå. Gelèfarger er å anbefale, da de ikke endrer konsistensen på massen. Vi dyppet baksiden av en skje i fargen, og holdt den i bollens mens mixmasteren gikk.

Klipp hull i sprøyteposene og ha i tipper. Vi har brukt wilton 2D og 6B. Et tips er å bruke poseklype bakerst på posene – særlig for små barnehender!

Kle et steikebrett med bakepapir og sprøyt ut ønskede former. Vi laget blomster og «marengssnegler» som fireåringen så fint kalte det. Se så konsentrert! Og ikke minst lykkelig over å få BEGGE vispene til mixmasteren helt selv!

«marengssnegler»

Med to brett i ovnen steikes de på varmluft. 100*c i ca 1,5 time. Husk å bytte plass på brettene halvveis i steiketiden. Skru av ovnen og la marengsen avkjøle seg før du har den i glasskrukke/tett boks.

Følg gjerne bakesiden min på facebook Monicake, eller på instagram @sweet_monicake!

4 Comments:

  1. Lekre, lekre, lekre!
    Og søte Miriam med kokkeluen!
    Kunne ønske du bodde litt nærmere, Monica! Så du kunne bakt litt til meg ?

  2. Jeg ville bodd nærmere for å bake MED deg, det vil egentlig Linn også for hun har blitt en kløpper!!!!

    Miriam er helskjønn, virkelig!!!! Helt forelsket!

Legg inn en kommentar