Oppskrift: Sukkerkringler

Den mjukeste og saftigste gjærbaksten jeg har smakt, det tror jeg må være sukkerkringler. Disse er like gode etter å ha vært fryst som når de er ferske, om ikke bedre, og en porsjon deig gir ganske mange kringler. gode og mjuke, og kjekt å ha liggende.

Oppskriften er fra et bilag til et ukeblad. Bildene er ikke helt tipp topp, da de er tatt med telefonen på et litt for mørkt kjøkken fra da jeg var på tur til Lovund i høstferien, men et får bare være.

Ingredienser til ca 45 små kringler:

50 g gjær, 100 g margarin, 2 dl melk, 2 dl yoghurt/kesam, 1 egg, 3 ss sukker, 1/2 ts ornsalt, ca 600 g mel
smør og sukker til pynt

Jeg har lages disse med soyamelk og soyayoghurt, og med rismelk. Bruker du melkefri margarin og kutter egget blir de dessuten veganske. Ønsker du dem glutenfrie anbefaler jeg svigermor sin oppskrift fra allergibloggen hennes «utenalt«.

Smelt smør og ha i melk og yoghurt/kesam. Varm om til 37*c. Smuldre gjæren i en bolle og hell den varme melkeblandinga over. Ha i egg og sukker og bland sammen. Bland sammen halvparten av melet med hornsaltet og ha dette i. Hell til slutt i resten av melet og elt til en jevn deig. Heves på et lunt sted i ca 45 minutter.

Del deigen i mange små emner, trill til pølser og form små kringler. Jeg får ca 40-45 av en deig. Da vi laget de på Lovund veide jeg noen deigklumper for å se, ca 35-45g. Men med store variabler! Legg kringlene på et brett og etterhev i 20 minutter.

Steikes på 250*c i 7 minutter. Gjærbakst er best å steike på kort tid på høy varme, da beholder de mer av saftigheten. Disse er superfine å fryse, så de som ikke skal spises med en gang kan du fint fryse.

Smelt litt smør i ei skål, og dypp hver sukkerkringle oppi. Dypp de så i ei skål med sukker, og servèr!

På bakesiden min Monicake deles flere bilder og oppskrifter.

 

8 Comments:

  1. Nam, nam. Nå fikk jeg VELDIG lyst på sukkerkringler igjen 🙂

  2. Dette så ut som noe jeg digger!
    Gjærbakst er godt! Ikke så glad i kaker, men boller ??

    Disse så kjempefine ut, Monica!

  3. Ojjj! Disse har jeg aldri sett før! De er jeg sikker på at jeg liker!

  4. Da var det godt du fikk se de nå 😉 De er veldig gode 😉

Legg inn en kommentar