Månedens middag: Kylling bretagne

Jeg er for enkle og gode middager som hele familien liker. Da vi ønsker å spise det samme til middag, men må ha det uten gluten/melk/egg/soya/nøtter, er det visse begresninger i matveien. Det er ikke så mye ferdigposer og produkter som kan spises (heldigvis?), men en favoritt som er trygg og god, er toro sin kyllingsaus. I dag deler jeg en oppskrift på en gratinert rett med denne kyllingsausen og ris. Supergodt, og lettvint å lage til mange.

Tidligere har jeg delt oppskrift på tacosuppe og kyllinggryte.

Til to voksne og to barn (som er sultne 😉 ) trenger du:

600 g kylingfilet, 1 liten rødløk, 1/2 gulløk, 1/2 papirka, 2 pk bretagnesaus, 1 ss maizena, 6-7 dl vann, raspa ost
evt andre grønnsaker hvis du vil ha det i.

Bland 1 ss maizena med bretagnesausen og 6-7dl kaldt vann. Rør inn og kok opp. Kutt opp løken og paprikaen. Jeg pleier å kutte løken i store biter, slik at minstemann kan plukke den ut, samtidig som sausen får god smak. Paprikaen kuttes i små terminger. Skjær kyllingfiletene i to, ha løken og paprikaen over og hell til slutt sausen over. Ha over ønsket mengde raspa ost.

Steikes på 200*c i ca 40 minutter, avhengig av hvor tjukke kyllingfiletene er. Kok ris og lag salat ved siden av. Et tips er å kutte et hvitløksfedd i små biter og koke sammen med risen, det gir god smak!

Nyt!

Hva er din favorittrett?

Snart kommer matplanen for november på bloggen, følg Monicas liv på facebook!

2 Comments:

  1. Å, det er vanskelig å velge bare en favoritt!
    Jeg eeeslker mat! Stort sett det meste. Alt fra digge hjemmelagde burgere, til gryteretter som har langtidskokt til fisk.. jeg er kjent for å være et matvrak ?

  2. Pizza, jeg blir aldri lei pizza….

Legg inn en kommentar