Oppskrift: Store sjokolademuffins

Kjenner du noen som IKKE liker sjokolade? Ikke jeg heller. Og putter du store sjokoladebiter i bakst i tillegg, er i hvertfall jeg først i køen til å smake. Oppskriften til disse er rett og slett fra Hakkebakkeskogens bakebok, ei kokebok Miriam fikk for ei stund sida.

Jeg har brukt mørk sjokolade (80%) og store sjokoladebiter, men ønsker du mildere smak, kan du bruke lys kokesjokolade.

Ingrediensene over gir 12 muffins. Bruk gjerne papirformer i muffinsbrett, da det gir et jevnere utseende.

Og du – disse smaker godt også uten sukker. Jeg klarte – tro det eller ei – å glemme å ha i sukker første gang jeg laga de, jeg serverte de til 10 gjester og alle lika dem! Flaut, men da fikk jeg testa at de er gode også uten sukker.

Fremgangsmåten er enkel; bland hvetemel, sukker, vaniljesukker, kakao og grovhakka sjokolade i en bolle. Ha egg, honning, melk og olje i en annen blolle. Bland sammen og ha over melblandinga. Rør raskt sammen med slikkepott.

Fordel røra i 12 muffinsformer, og som jeg nevnte over bør de settes i et muffinsbrett for mest mulig jevn form. Steikes på 200*c i ca 15 minutter. Originaloppskrifta sa ca 20 minutter, men her var de ferdigstekt etter bare 15 minutter.

Disse har jeg smakt varme og kalde, nystekte og dagen etter, og min mening er at disse er saftige og gode uansett. Og best den gangen de var med sukker…

Sjekk gjerne bakesiden min MoniCake for flere oppskrifter 😉

One Comment:

  1. Jeg er glad i sukker og er nok enig med deg. De så veldig gode ut!!!!

Legg inn en kommentar