Månedens middag: Rotmos med fisk

Tid for månedens middag igjen, og også denne gangen er det en barnevennlig rett med masse gode smaker. Jeg ser at jeg så absolutt trenger å ta et bedre ferdigbilde (lover å ta nytt neste gang vi spiser rotmos!), men maten er knallgod, og det var 5 sultne mennesker rundt bordet da jeg skulle til å knipse. Ja, 5 mennesker, for denne retten kan selv minstemor på 5 måneder spise!

pr person:

150 g potet, 150 g rotgrønnsaker, 1 ss smør, salt, pepper 1-2 laksefileter, 1 maiskolbe, litt bacon/spekeskinke

Jeg leste her om dagen om ei som laga sop-i-hop middager. Knallbra uttrykk, og det er nettopp det denne retten er; SOP -I-HOP! Ta det du har av grønnsaker og bland din miks. Jeg har brukt potet, kålrot, gulløk, rødløk og gulrot. Pastinakk gir veldig god smak oppi, og særlig kjekk er denne retten om du har litt slappe grønnsaker – de skal jo bare moses uansett!

Skrell og kutt opp alle grønnsakene. Ha i en kjele og hell på vann til det dekker grønnsakene. Kok under lokk i 20 minutter. Hell av vannet (frys gjerne ned og bruk som bade i brun saus seinere!), ha i en god klatt smør og bruk stavmikser på å mose alt sammen. Smak til med salt og pepper.

Skal en baby spise av rotmosen, må d ta av litt rotmos FØR du har i krydder!

Kok maiskolber i ca 5 minutter, ovnsbak pepra laks i 12 minutter på 180* og sprøsteik spekeskinke.

Mmmmm! Middag for hele familien!

Er du glad i rotmos? Eller har du tips til andre sop-i-hop middager?

4 Comments:

  1. ??
    Ja, jeg digger mos! Alt av mos! Dette så digg ut. Kult at lillesnuppa også spiser med dere. Oskar spiser en del middag med oss og, men kommer litt an på.

  2. sop i hop, det uttrykket skal jeg adoptere.

    Supper er også kjekt å lage av slikt!

Legg inn en kommentar