Julekos og julekaos

Vi er i desember og  det er klart for noen uker med forberedelser og førjulskos. Og førjulskaos. For det er litt sånn det er for tiden kjenner jeg. Med fem i familien der tre er små er det klart det er litt sjukdom i hus. Det ene og det andre skal følges opp, det er juleavslutninger, julegrantenning, julebakst, pepperkaker. Og det er julekonserter, julepynt, juletrær. I mitt hode er det i hvertfall mye.

Hverdagene går til å kose meg mest mulig med minstesnuppa. Det er tross alt derfor jeg er hjemme i år. Julepynten har kommet opp og jeg er såvidt i gang med julebaksten. Vi har fått med oss to julegrantenninger og til helgja er det klart for julemarked. Jeg skal nemlig ha stand med en del bakverk! For meg er det bare kos, men litt forberedelser er det jo. Og så har jeg sagt ja til å være med på julekonsert i år, både på fløyte og saxofon. Jeg må bokstavelig talt tørke støv av instrumentene, for jeg har ikke spilt siden en juletrefest jeg opptrådte på i fjor….

Men først og fremst er jeg mamma, så ettermiddagene framover skal følger med juleaktiviteter, DIY for barn, baking, julemusikk og det barna ellers skulle ønske å gjøre. Vi har blant annet hatt en koselig ettermiddag med et vennepar og deres barn og baka og pynta pepperkaker sammen. Og hver morgen åpnes pakkekalenderen til ungene sammen.
Det er tross alt barna vi lager jula for – og da blir førjulstiden mest kos likevel.

Synes du juleforberedelsene er mest kos eller kaos?

4 Comments:

  1. Det er bare KOS ?
    Jeg elsker julen og alt som kommer med. Julekalendere til barna. Julestemningen. Kvalitetstiden. Maten. Kakene. Absolutt alt!

  2. Her er det også kos fremfor kaos. Litt på jobb, men det er alltid sånn før ferier!

Legg inn en kommentar