Oppskrift: Karameller

Hjemmelaga karameller, finnes det noe bedre? Karameller må jo bare lages nå som det nærmer seg jul, det tror jeg ikke at jeg er den eneste som mener. Etter å ha delt bildet på instastories, fikk jeg faktisk veldig mange spørsmål om oppskrifta, så da deler jeg den selvfølgelig her. Av de 45  melkefrie karamellene jeg laga, er allerede halvparten spist, så det kan nok være jeg må lage ei oppskrift til.

Oppskrifta jeg har tatt utgangspunkt i, er denne. Oppskriften gir 45 store karameller.

1 putt Gryr fløte (3 dl),  1 dl lys sirup, 2 dl brunt sukker, 2-3 klyper flaksalt

Rør sammen sukker, fløte og sirup i en tykkbunnet kjele. Rør til et er en homogen blanding. La det koke på middels varme i ca 30 minutter. Jeg har ikke sukkertermometer, men sjekker om karamellen er klar ved å ta dråpetesten. Da drypper jeg litt karamell i et glass med kaldt vann. Dersom karamellen kan rulles til ei kule, er den klar.

 Hell karamellen i ei bakepapirkledd form, for eksempel ei brødform som her. Dryss over flaksaltet og sett kaldt over natta. Del opp i karamellstørrelse og pakk inn en og en. Jeg har pakka de inn i matpakkepapir, passer helt perfekt i størrelsen! Bare pass på, dersom massen ikke ble så stiv som du hadde tenkt, henger karamellen fast i matpakkepapiret (tro meg, jeg har prøvd…)

Perfekte å putte i en fint glass og gi bort i gave – om ikke du har spist de opp alt!

Husk JULEGIVEAWAYEN på Monicas liv, og følg gjerne bakesiden min Monicake for flere oppskrifter!

Er du glad i fløtekarameller?

4 Comments:

  1. Jeg så disse!
    De ser helt fantastiske ut! Skal teste ut oppskriften din!

  2. Wow, de så knallgode ut!!!!

Legg inn en kommentar