Oppskrift: Pepperkake-rullekake med sjokoladekrem

Årets siste oppskrift er klar til å deles. Nå det snart er jul passer det godt med «julete» smaker, og denne krydderjulekaka smaker som mjuk pepperkake. Den er fylt med en mild sjokoladekrem og er supergod. Faktisk så god at innen jeg fikk tatt bilde, var halve kaka gitt bort og spist. Og nå kameraet lå igjen i bilen på verkstedet ble det ikke verdens beste ferdig-bilde heller. Men denne skal alges på nytt, uten tvil, og da kommer bedre bilde også.

Til ei rullekake trenger du:

3 eg, 1,5dl sukker, 3/4 dl hvetemel, 2 ss potetmel, 1 toppa ts bakepulver, 2 ts kanel, 1 ts kardemomme

Pisk stiv eggedosis, sikt i det tørre og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Dette for å beholde lufta fra eggedosisen. Ha bakepapir på ei steikeplate (jeg bruker en djup en) og fordel røra over. Steikes på 225*c i 8 minutter.

Mens kaka steiker lages fyllet; 75 g mjukt smør, 150 g melis, 1 ss kakaopulver, 1 ts vaniljesukker, 1 ss kaffe/varmt vann. Pisk sammen alle ingrediensene til en luftig smørkrem.

Ha matpapir/bakepapir på benken og strø over 1 ts sukker. Hvelv rullekaka oppå, ta av papiret og legg steikebrettet over til kaka er avkjølt. Det MÅ gjøres for å holde kaka fuktig nok til å kunne rulles. Når kaka er avkjølt smøres sjokoladekremen på og kaka rulles sammen. Bør pakkes i plast, da rullekake lett blir tørr om den stå framme. Dryss litt melis over som pynt, og servèr.

MoniCake deles oppskrifter og bilder om du ønsker å se mer 😉

One Comment:

  1. Rullekaker er sååå godt!
    Jeg husker jrg prøvde meg på det, etter å ha sett dine – men de ble ikke like fine som din! Men smaken var digg ?
    Rullekake er litt sånn glemt kake føler jeg. Men veldig godt!

Legg inn en kommentar