Oppskrift: Sjokolade – marquise

Nytt år, nye muligheter. Januar er måneden da «alle» skal trene og bli sunne, men jeg har tenkt å fortsette å dele oppskrifter på søtsaker en gang i uka gjennom 2019 også. I dag har jeg blant annet laga kremen til ei fantastisk god kake, men den deler jeg oppskrifta på først om noen uker.

Til nyttåraften laga jeg en dessert jeg verken hadde laga eller smakt før, men jeg tør påstå den ble såpass suksess at jeg deler med dere. En av gjestene mente nemlig at denne smaka som dessert servert på konditorier, og det tar jeg så klart som et kjempekompliment!

Til 6 porsjoner trenger du:

3 eggeplommer, 70g sukker, 100g smør, 150g sjokolade, 3 dl fløte.

Jeg har, som vanlig, laga desserten melkefri ved å bruke melkefritt smør, coop kokesjokolade og gryr fløte.

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Kok da opp vann, og ha en skål med sjokoladen og smøret over til den er helt smelta. Obs – viktig å ikke få vann i sjokoladesmøret! mens sjokoladeblandingen avkjøles, piskes eggeplommer og sukker til tjukk eggedosis. Pisk til alt sukkeret er oppløst. Hell så i sjokoladesmøret. Nå blir blandingen ganske tjukk.

Pisk fløten lett, og vend inn sjokoladeblandingen. Jeg brukte mixmaster for å få ut alle sjokoladeklumper. Konsistensen er nå litt som sjokolademousse, men den vi bli litt tjukkere og seigere. Fordel sjokolademarquisen i 6 skåler/glass og sett kaldt. Jeg lot den stå over natta, men det holder med 1-2 timer.

Jg serverte med jordbærsaus (150g jordbær + 1/2 dl sukkerlake) og pikekyss. Pikekyss kan du lage av eggehvitene som blir til overs. Desserten er mektig, og veldig veldig god!

Vil du har flere kake- og dessertoppskrifter kan du føle Monicake på facebook 😉

 

 

2 Comments:

  1. ?
    Jeg stemmer for flere søte oppskrifter, fremfor trening ?

Legg inn en kommentar