Månedens middag: Fiskegryte

I år som i fjor vil jeg fortsette å dele en middagsrett i måneden. Den skal være enkel, god og alle liker den. I hvertfall de fleste. Når jeg så gjennom bildene tror jeg at mitt nyttårsforsett må være å huske å dandere pent på tallerken og sørge for godt lys før jeg tar matbilder… Uansett, gryta er god, og oppskrifta er faktisk henta fra heimskunnskapspermen min fra 9. klasse! Jeg husker jeg lika den godt på skolekjøkkenet, og laga den for foreldrene mine hjemme. Nå er det tid for at dere kan lage denne gode gryta!

Til 4 store porsjoner trenger du:
600g torsk (gjerne frossen), 500 g potet, 2 store gulrøtter, 1/2 gul løk, 2/3 purreløk, 3dl vann, 3 ss tomatpurè,
1ts salt, 1 ts pepper

Skrell og skjær poteter i tynne skiver. Gjør det samme med gulrote. Løk og purre finhakkes i smått. Fisken er lettes å skjære i når den er halvfrossen. Skjæres i tinne strimler. Bland tomatpurè, salt og pepper i vannet og rør til tomatpurèen har løst seg opp.

Legg lagvis i en stor kjele. Begynn med grønnsaker, ha over torsken, ha på grønnsaker og deretter torsk. Forsett til alle ingrediensene er brukt. Hell deretter over tomatvannet og kok opp. La det småkoke i ca 20 minutter, eller til potetene er møre. Serveres med ferske bagetter/brød.

Har du tips til gode gryteretter? 

4 Comments:

  1. Det så godt ut, skal jaggu handle inn til det å lage i morra!

  2. Nam!
    Jeg er veldig glad i fiskesuppe! Spiste det til lunsj igår ?
    Jeg har dessverre ingen gode tips til gryter, for det er jo ikke jeg dom står for maten her hjemme. Veldig sjeldent ihvertfall.

Legg inn en kommentar