Organisering av klær selv barn forstår!

Se for deg at du har fått rydda gangen, alt ligger der det skal være. Jakker er hengt på riktig plass, alle småplagg er i skuffen og skoa står pent stilt opp i gangen. Barna hentes i barnehagen og POFF- der så det ut som en tornado hadde susa gjennom gangen. Et salig kaos av votter og luer, ei jakke her og en hals der, for ikke å glemme vintersløvler fulle av slaps som nå ligger som ei renne innover mot stua.

Gjenkjennbart sa du? Da har jeg et tips som kan få selv de minste til å bidra! Tipset under her gjorde jeg nemlig i november, og i hele to måneder har dette fungert utrolig bra!

Jeg har rett og slett laminert lapper som viser hvor de ulike plaggene skal være. Det er ikke mye som skal til for å lage slike. I word har jeg lagt inn bilder av barna og av plaggene, samt skrevet hva alt heter. Til disse har jeg brukt en lamineringsmaskin og laminert hele arket. Deretter har jeg klippet ut  rundt motivene. Lamineringsmaskin har jeg lånt av pappa, men mange arbeidssteder har, så kan du kan få låne der om du ikke har selv. Jeg fikk riktignok lamineringsmaskin til jul, da mine foreldre så hvor mange ganger jeg har lånt deres…

Ungene har fått hver sin skuff, med bilde og navnet på. Miriam Elise kan lese, så ho har fått ord på sin. Jakob har fått bilde, men som dere ser skal alt i skuffene plasseres på samme sted. Jeg har tro på at han etter hvert forstår sammenhengen mellom orda og bildene. Nå veit ungene hvor alt skal legges, og det er ikke mange ganger vi har måtte plukke opp klær etter de lenger. Bildene er festet med dobbeltsidig teip.

Følg gjerne Monicas liv for flere innlegg!

Har du noen gode tips eller «life hacks» som dette?

 

7 Comments:

  1. Så smart med organisering i gangen!! 🙂 Jeg har et lite stykke igjen å gå der, for å si det sånn. Ellers har jeg oppdaget at den beste måten å få avkommet mitt til å rydde på, er å informere om at det er leggetid. Du store verden hvor viktig det blir med fargekoordinert mønster i sokkeskuffen da!!

  2. Genialt!
    Jeg har brukt dymo-maskinen til merking. Guttene har hver sin skuff i gangen med kurver hvor alt har sin fast plass og hver sin garderobe til jakker etc. Her er de faktisk ganske flinke til å rydde på plass ??

  3. Kanonbra! Jeg ville gått innom en skobutikk og hentet noen skoesker. Det er min erfaring om de har hver sin boks så blir det ikke så rotete i skuffen når ting slenges nedi.

Legg inn en kommentar