Oppskrift: Glutenfri kanelboller (veganske)

Gjærdeig kan være en skikkelig utfordring når man baker glutenfritt. Jeg har prøvd mye tidligere, uten at de har vært supergode unntatt når de er nystekte. Brød og rundstykker kjøpes derfor til glutenallergikeren, hvis ikke svigermor kommer med noe godt da. Selv om det er sjeldent jeg baker noe glutenfritt, er kanelboller noe som har pleid å bli bra. Jeg har prøvd flere oppskrifter, og dette er nok den beste av oppskriftene. Jeg veit at noen av de som leser her følger med på grunn av allergimat, og derfor kommer oppskrifta på disse gode glutenfrie kanelbollene. Skal du lage vanlige boller (med hvetemel) har jeg en annen oppskrift som er bedre! Vent litt, den kommer på bloggen snart 😉

Jeg har brukt melkefritt smør, rismelk og av glutenfritt mel har jeg brukt Semper Fin Mix. Jeg bruker helst fersk gjær når jeg baker, men både fersk og tørr gjær funker.

Sett steikeovnen på 50*c. Smelt smøret i en kjele, og ha i melka. Når temperaturen er ca 37* blandes smørmelka og gjæren i kjøkkenmaskina. La gjæren løse seg opp og ha så i sukker. Bland sammen mel og kardemomme og ha dette også oppi. Hold igjen 2-3 ss melk til utbakinga!

Da det ikke er gluten i denne, mangler det bindemiddel. La deigen eltes godt, før du har på lokk/klede/plast. Skru av ovnen og sett bollen inni. Der er det godt og varmt, og deigen vil heve seg fort. La deigen heve i 20-30 minutter før den bakes ut. Mens deigen hever lages fyllet.

Rør sammen alle ingrediensene med en skje. Dersom smøre er hardt kan du ha det noen sekunder i microovnen.

Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen til en rektangulær leiv, og legg på halvparten av fyllet nedten hele veien. La det være igjen et par cm slik at du får lukket kanelbollene. Rull sammen til ei lang pølse og del opp i like store biter. Gjør det samme med den andre halvparten. Plassèr alle bollene på et bakepapirkledt steikebrett. Jeg har hatt over perlesukker før steiking. Etterhev ca 15 minutter og steik på 250*c i 8-9 minutter.

Mmmmmm!

På bakesiden MoniCake finnes flere oppskrifter – lik gjerne siden 😉

2 Comments:

  1. Nam, nam ?
    Her er kanelboller veldig populært! Og bakes hele tiden. Boller og.
    Disse så kjempegode ut!

Legg inn en kommentar