Oppskrift: Iskake (uten melk)

Hjemmelaga iskake kan jeg huske at vi spiste èn gang i året da jeg var lita. Til 17.mai hvert år pleide mamma å lage daim-iskake, og den var bare så god! Det er lenge siden jeg har spist iskake, men da ei i barselgruppa serverte det for ikke så lenge sida, fant jeg ut at det var på tide å lage iskake selv også. Dette er uten melk (og naturlig uten gluten/soya), emn jeg tenker å prøve en uten egg også seinere, slik at enda flere har muligheten til å spise iskake.

Til bunnen:
3 eggehviter, 75 g sukker, 75 g mandler/cashewnøtter, 1/2 ts bakepulver
Jeg har brukt 50/50 av cashew og mandler

Til iskremen:
3 eggeplommer, 50 g sukker, 2,5 dl fløte (Gryr melkefri), 1ts vaniljesukker, 50g finhakka sjokolade
Coop mørk sjokolade er melkefri

Bunnen: Pisk eggehviter og sukker til marengs. Finhakk/mal nøtter og mandler. Nøttemelet blandes med bakepulver og vendes forsiktig inn i marengsen. Ha bakepapir i bunnen (og gjerne langs kantene) i en 22-24 cm form og fordel nøttemarengsel jevnt utover. Ssteikes på 180*c i ca 20 minutter til bunnen er gyllen.

Iskremen: Pisk eggeplommer og sukker til tjukk eggedosis. Dette tar litt tid, men det er viktig at alt sukkeret blir oppløst. Stivpisk fløta, hakk opp sjokoladen og ven den inn i kremen. Vend til slutt eggedosisnen inn i sjokoladekremen til du har en søt, lysegul iskremmasse.

Ta nøttebunnen ut av forma og avkjøl den. Når den er kald legges den på et serveringsfat, kakeringen settes på igjen og iskremmassen fylles oppi. Sett i fryseren i minst 3 timer, gjerne over natta. Pynt med sjokoladesaus, smelta sjokolade eller er dryss sjokoladepulver.

På bajesiden MoniCake, og på instagramprofilen @sweet_monicake deler jeg flere oppskrifter og bilder!

 

Er du glad i iskake?

 

6 Comments:

  1. Nam, nam! Iskake så kjempegod ut!
    Sjokoladepulver – type oBoy eller?

    Denne skal jeg prøve. Jeg har jo fått det for meg det siste halve året at jeg liker å bake! Av alle ting.

  2. Nam, kanskje dette blir desserten etter midsagsbesøket til fredag! Tror du jeg kan bytte ut nøttene i bunnen med glutenfrie salte kjeks feks?

  3. Ojjj, den så veldig god ut!

Legg inn en kommentar